Nenad Dugi/CROPIX
MODRI U ŠOKU

Ne pristaju svi igrači na manje ugovore! Bit će galame, a vjerojatno i odlazaka

Igrači su zašutjeli, iz svlačionice se ne može dobiti komentar Mamićeve najave "dijetne godine". Međutim, ne treba biti prepametan za zaključak da su igrači šokirani, da neće baš svi pristati na smanjenje ugovora kako su to pomislili u klubu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. siječanj 2012. 19:50

Jer, još u Međugorju, iako nismo čuli previše protivnika rezanja troškova, osjetili smo mrmljanje na tu temu, nakon što je Mirko Barišić poručio: “Igrači će biti plaćeni po učinku.” A to je mnogo blaža definicija od kresanja ugovora za 25 posto! Sigurni smo da u svlačionici mnogi kipe, pogotovo oni s većim “gažama”, mogu se očekivati različiti scenariji.

busali se u prsa

Uglavnom, simptomatično je da još nitko od igrača nije decidirano rekao “pristajem”, jednostavno, ovakvo smanjenje ugovora nitko nije očekivao. Time-out će vjerojatno trajati do Portugala, tamo će biti Zdravko Mamić i započeti pregovore s igračima. Međutim, poruka koju je poslao svlačionici vrlo je jasna: “Novca nemamo, tko ne želi prihvatiti nove uvjete, žao nam je...” Nije, dakle, nemoguće da dio igrača na ljeto, neki možda već i ranije, ode iz Dinama, da umjesto smanjenja dogovore sporazumni raskid ugovora, oproste dio dugova i pronađu neko sretnije mjesto. Od jučer su svi “u izlogu”.

Jer, svima je kristalno jasno da do ljeta ugovornih rata nema, a poslije - tko zna... Vjerojatno ista priča. Sad je, čini se, postalo i sigurno da su klupske ambicije zapravo daleko od Lige prvaka, da Dinamo više i ne gaji nadu da će dogodine napraviti europski iskorak. Stvarno bi se puno toga trebalo poklopiti da Dinamo istovremeno smanji ugovore, proda igrače da bi preživio i onda još stvori momčad za Ligu prvaka.

Bolan udarac za Dinamove europske ambicije, apsolutno. Jesu li time do kraja došle i ambicije Zdravka Mamića ili možda ima neki plan B? Jer, koliko god smanjenje ugovora u vrijeme recesije i krize bilo normalno, a igrači, po uvriježenom mišljenju, preplaćeni, ovim odlukama definitivno je i sebi zagorčao život i otvorio mnoga pitanja...

Gutanje knedle

Sigurni smo da neće svi igrači prihvatiti nove ugovore, barem ne na prvu, bit će pregovora i razgovora, možda i galame vjerojatno i odlazaka. A i oni koji ostanu, progutaju knedlu, teško da će više padati na njegove motivacijske govore i bojne pokliče. Definitivno, odluka koja je najavila kapitulacije jedne vizije, novi, recesijski put, kojim će Dinamo krenuti idućih tjedana i mjeseci. Unatoč velikim transferima, velikim pojačanjima i Ligi prvaka Dinamo se vraća u hrvatsku stvarnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 16:22