Svjestan svetinje ‘desetke‘

‘Ne razmišljam o Engleskoj, glavom sam još u Dinamu, želim svima dokazati da pripadam u ovu momčad!‘

Na Maksimiru je, kreće u svoju treću sezonu s Modrima, premda, kruže priče da je na odlasku...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. kolovoz 2020. 19:07

Lovro Majer, o njemu se stalno priča. U Dinamu je, kreće u svoju treću sezonu s Modrima, premda, kruže priče da je na odlasku, da je protiv Varaždina odigrao svoju najbolju i zadnju utakmicu, da se već oprostio od suigrača i ljudi u klubu... O Birminghamu se radi, klub je ostao u Championshipu i Majer je označen kao sigurno pojačanje, no sad se ipak čeka. U međuvremenu se javljaju i drugi klubovi, javni je poziv poslao Osijek, koji s Majerom želi u borbu za trofeje.

Morska osama

Na sve strane se, dakle, praši, dok se Majer u Maksimiru znoji u starom društvu i sa svojom desetkom na leđima priprema za novu sezonu kao da će ovdje ostati još dugo. Situacija je specifična, odmor kratak, sezona već pred vratima.
- Dobili smo nekoliko dana odmora i to sam iskoristio da odem na more u osamu, da malo odmorim glavu. Sad sam na novom početku i veselim se ovim pripremama jer se sjajno osjećam - govori Majer, ne radeći preveliku dramu oko činjenice da će sezona koja dolazi biti, vjerojatno, najzahtjevnija u karijerama mnogih igrača.

- Nema tu lako ili teško, moramo se priviknuti jer nam je to posao. Imamo svoje obveze, takva je situacija i idemo se prilagoditi najbolje što možemo. U Dinamu je uvijek gust raspored, pogotovo u ovim ljetnim mjesecima.

Kako sad izgleda Dinamo nakon ovog turbulentnog proljeća?
- Izgleda dobro. Igrači su motivirani, stožer pun entuzijazma. Stvari sjedaju na svoje mjesto. Shvatili smo da nismo izgledali najbolje u toj završnici i da smo na neki način bacili mrlju na sve lijepo što smo napravili u ovoj sezoni, ali sada smo na novom početku. Na svu sreću, glavni ciljevi su ostvareni.

Prijeđimo na stvar, ostaje li Majer u Dinamu? Birmingham je u žiži, ali nije jedini zainteresiran. Znači, kako stoje stvari?
- Znao sam da slijedi to pitanje, ali nemam vam što reći. Imam agenta koji vodi takve poslove i s njim imam dogovor da me ne opterećuje detaljima dok ne bude nešto ozbiljno. Jednostavno, imam fokus na Dinamo, želim svima a najviše sebi dokazati da ovdje pripadam i da nisam dao sve što mogu. Dakle, samo mi je Dinamo u glavi.

Trebao sam više minuta

S druge strane, Osijek je javno rekao da bi doveo Majera. Bi li on otišao iz Dinama u Osijek ili neki drugi klub u HNL-u?
- Hvala im na povjerenju i lijepim riječima, ali mogu vam reći isto kao i za Birmingham - prioritet mi je Dinamo. Vi znate da sam ja imao ponudu iz Italije dok sam bio u Lokomotivi. Vjerojatno je ona bila financijski povoljnija za mene, ali nisam niti sekunde razmišljao jer je ovo moj grad i Dinamo je moj klub. Slično razmišljam i sada. Nisam još u Dinamu napravio što sam mogao i htio.

Da, statistika je poražavajuća, u dvije godine odigrao je u Dinamu tek nešto više od 2000 minuta?
- Smatram da nijedan igrač ne može biti zadovoljan takvom minutažom, bez obzira za koji klub igrao. Bilo je tu dosta stvari, od ozljede kada sam stigao u Dinamo pa do činjenice da je klub ušao u dobar ritam, a znamo da se pobjednička momčad ne mijenja. Načelno je uvijek krivnja nas igrača ako ne iskoristimo priliku, ali smatram da mi je trener trebao dati više minuta da se dokažem. Poklopilo se sve pomalo. Činjenica jest kako nisam dobio priliku u kontinuitetu, ali jasno je da Dinamo teško može nekome dati priliku od nekoliko utakmica. Sada sam na nekom novom početku i želim se dokazati novom treneru.

Vjerujem u sebe

Bez obzira na to, smatra li se Lovro Majer boljim igračem nego prije dvije godine?
- Svakako sam iskusniji. Na neke stvari reagiram glavom, a ne srcem i pokušavam racionalno razmišljati. Napredovao sam i u igračkom smislu, jer su oko mene kvalitetniji suigrači. Nekada su treninzi Dinama puno jačeg intenziteta nego utakmice i to je nešto što te čini boljim.

Mnogi će zaključiti da je i broj 10 na leđima dodatan uteg, da stvara pritisak, kojemu se teško odhrvati?
- Desetka je uvijek simbol, bez obzira igrate li u Dinamu, Realu ili na Kutiji šibica. Uvijek su očekivanja od tog broja velika i svjestan sam težine tog dresa. Pa mi kada ulazimo u svlačionicu prolazimo hodnikom i vidiš Bobana s tim brojem, pa Mlinarića o kojem mi je otac pričao. Tu postaneš svjestan tog broja.

Ta utakmica protiv Varaždina, najbolja njegova partija u Dinamu, je li to najava boljih dana, kontinuirano dobrih igara i veće minutaže ako ostane u Maksimiru?
- Protiv Varaždina sam odigrao upravo onako kako želim igrati svaku utakmicu u Dinamu. Trebala mi je jedna takva utakmica da me napuni samopouzdanjem pred ove pripreme i početak nove sezone. Bilo je još dobrih utakmica, ali mi one nisu bile honorirane kako sam očekivao. Za minutažu se treba izboriti, ali vjerujem u sebe i prihvaćam taj izazov.

Je li iduća sezona za njega ključna, bi li za karijeru bilo pogubno ako bi i dalje igrao ovako malo?
- Ne! Još uvijek sam mlad i ne želim si stavljati teret na leđa tim imperativom ključne sezone. Kamo sreće da ona bude ključna u smislu da se nametnem treneru, da nižemo dobre rezultate, da uđemo u Ligu prvaka.

Kakvu sezonu očekuje Majer? Može li Dinamo do Lige prvaka u svim ovim okolnostima, je li to što se igra samo jedna utakmica u pretkolima prednost ili nedostatak?
- Kako nama, tako i protivniku. Nadam se da će Barcelona i Juventus pomoći Dinamu da krenemo iz trećeg pretkola, jer ćemo time dobiti na vremenu da se uigramo i što bolje spremimo za ono što nas čeka u kvalifikacijama.
A može li netko iduće sezone ugroziti Dinamo u HNL-u? Možda Osijek, s Majerom u sastavu?
- Dinamo ovisi sam o sebi. Ako smo mi pravi, ostali se bore za drugo mjesto u Hrvatskoj. A bit ćemo pravi, s Majerom u sastavu! Obećavam!

Igrači iz Lokomotive imat će u Dinamu veliku podršku

U Dinamo dolaze Lokomotivini igrači Kastrati, Karačić i Jakić, idu putem Lovre Majera i Luke Ivanušeca. Koliko je teško doći iz Lokomotive i odmah u Dinamu biti među glavnim igračima?
- Svaki je od njih igrač za sebe, a imaju iskustvo Lokomotive koje je od neprocjenjive važnosti za mladog igrača. Vjerujem da će se dobro snaći u Maksimiru gdje će imati podršku svih nas. Poruka za njih je samo da nastave putem koji ih je doveo u Dinamo.

MAJEROVA PRVA SEZONA U DINAMU
11 odigranih utakmica
1401 minuta na terenu
1 postignutI pogodak
2 upisane asistencije

MAJEROVA DRUGA SEZONA U DINAMU
27 odigranih utakmica
1401 minuta na terenu
2 postignuta pogotka
5 upisane asistencije

2,3
milijuna eura vrijednost je Lovre Majera prema TM-u

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:15