screenshot
SADA JE SVE JASNO

'NE RAZUMIJEM KAKO JE SUDAC USPIO VIDJETI TO ŠTO JE VIDIO' Evo što sudački ekspert kaže na poništen pogodak Rijeke u posljednjim trenucima utakmice

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. veljača 2020. 21:40

U derbiju 22. kola Prve HNL Osijek je kao domaćin svladao Dinamo sa 1-0 (0-0). Strijelac jedinog gola u Gradskom vrtu bio je Mirko Marić iz kaznenog udarca u 77. minuti. Kazneni udarac skrivio je stoper Dinama Dino Perić koji je neoprezno startao na Marića u svom kaznenom prostoru udarivši ga po petama.

Dinamo je u tim trenucima već bio s igračem manje jer je u 67. minuti isključen Dilaver koji je dobio dva žuta kartona.

- Žaper je trebao dobiti žuti karton za povlačenje izvan kaznenog prostora u prvom poluvremenu, štoviše zbog toga jer ga je Dilaver zaradio zbog identične situacije. Drugi žuti karton Dilaveru je potpuno opravdan jer je udario igrača laktom po licu.

Zagrebački je sastav utakmicu okončao sa samo osam igrača na terenu jer je pred kraj dvoboja zbog ozljede s terena izašao Perić, a trener Bjelica je ranije iskoristio sve tri izmjene, dok je u posljednjoj minuti sudačke nadoknade zbog drugog žutog kartona isključen i Stojanović.

- Dovoljan je žuti karton. Prvo je udario loptu, a tek onda igrača, jedino što u ovoj situaciji nije bila točna kronologija dodijeljivanja žutih kartona. Prvo ga je trebao dobiti Stojanović (što mu je bio drugi isključujući), a tek onda pokazati crveni karton Nenadu Bjelici.

Usprkos ovom porazu Dinamo je ostao uvjerljivo vodeći na ljestvici sa 53 boda, 12 više od drugog Hajduka koji je dan ranije poražen u Koprivnici od Slaven Belupa 2:1. Hajduk je poveo već u 14. minuti, kada je nakon pregleda VAR-om kontakt Jaira i Božića okarakteriziran kao penal, a s "bijele točke" je precizan Nigerijac Samuel Eduok.

- Ne znam kako je vidio to što je vidio na prvu, ali srećom tu je bio VAR koji je sucu dao drugu priliku. Možda je malo predugo pregledavao snimku ,ali ovo je tek početak VAR tehnologije u Hrvatskoj i treba proći vremena.

U 37. minuti Hajduk je ostao s igračem manje nakon što je Stanko Jurić dobio drugi žuti karton.

- Vjerojatno mu je zbog nekoliko učestalih prekršaja dao drugi žuti karton. Možda je prvi žuti karton bio malo prestrog, ali može proći.

Blagojević je također napravio prekršaj za drugi žuti karton.

- Ako je dosudio prvi žuti karton za Stanića onda je i ovdje trebao karton pokazati Blagojeviću. Trebao se držati kriterija.

U trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Stipe Bačelić-Grgić je preciznim udarcem glavom izjednačio za Slaven. U uzbudljivoj zavšnici Hajduk je propustio veliku šansu, Jradi je promašio prazna vrata, potom je Vučur pogodio vratnicu, da bi u 88. minuti Ivan Krstanović s 20-tak metara uputio udarac, koji splitski vratar Posavec nije uspio zaustaviti.

Nogometaši Gorice i Rijeke u posljednjoj su utakmici 22. kola Prve HNL igrali 0-0 (0-0), a Čolaku je u posljednjim trenucima utakmice poništen pogodak zbog igranja rukom.

- Sudac ovo nije mogao odmah vdjeti, ali nakon VAR-a je jasno da je igrač gotovo sigurno igrao rukom i usmjerio je u mrežu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:33