Mario Todorić/ CROPIX
KRSTIČEVIĆ OTVORENO

'Neću se ulizivati Anasu da bi mi on igrao! Jesam krut i neću se promijeniti ni jedan posto'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. svibanj 2012. 17:33

Od kraja ožujka Mišo Krstičević je trener Hajduka. U tih 45 dana nije u javnost izlazio s intervjuom “jedan na jedan”. Pojavljivao se isključivo na press konferencijama, a pitanja su se nizala i gomilala. Puno se tema stvaralo u hodu tijekom proteklih mjesec i pol dana, ali ključno je ostalo pitanje s početka. Pitanje iskustva, odnosno manjka prvoligaškog staža.

Krstičević je Hajduk preuzeo nakon odlaska Balakova u Kaiserslautern. Napredovao je Mišo, kako ga prijatelji zovu, iz juniora u seniore. Što vam je rekao predsjednik Uprave Hrvoje Maleš, zbog čega je vas izabrao za trenera?

- Nismo puno razgovarali. Očito je da je Uprava prepoznala ono što sam radio u juniorima.

Ipak su rezultatski pali u završnici sezone. Zbog vašeg odlaska ili nečeg drugog?

- Događalo se da Kiš i Tomaš odigraju po četiri utakmice tjedno. Tu je problem, mali fond igrača u obje konkurencije.

Jeste li zadovoljni što ste napravili u proteklih šest utakmica? Kako momčad napreduje u 45 dana otkada ste na klupi Bijelih?

- Puno tu ima problema. Dosta je naših, internih stvari. Svaku utakmicu igramo s četiri-pet novih igrača. Nemamo standardnost, ali nemamo ni superkvalitetu. Možemo mi govoriti o Anasu “ovo i ono”, ali on je jedini igrač koji ima sposobnost napraviti višak u osam od 10 akcija. Anas je velika prevaga, to je svima jasno. Ali, ja sam došao u trenutku kada je najgora situacija za trenera. Međutim, neću se baviti financijskom situacijom. Ne uzimam to kao alibi...

Odredili ste Neretljaka i Andrića kao ključne igrače, nogometaše s iskustvom koji trebaju pomoći mladoj momčadi. Jesu li dva iskusna premalo za “zelenu” momčad Hajduka?

- Nama trebaju Neretljak i Andrić kao dvije glavne poluge. Nadam se da će biti zdravi. Srđan ima problema, ali u korektnom odnosu možemo puno napraviti. Inače, ne bih slagao dosta igrača koji imaju puno godina. Politika vraćanja starih igrača nikome nije dala rezultat. Ni nama, ni Dinamu. Puno starijih igrača vrati se kući pa se nađu isfrustrirani financijskom situacijom jer su vani naučili na redovnu isplatu. I teško im se motivirati za rad.

Možda ste malo kruti, možda biste trebali ponekad popustiti?

- Jesam krut i ne mislim se promijeniti ni jedan posto! Rekao mi je i jedan vaš kolega “mislim da ste malo kruti”. Ali bit ću još krući, stari. Tako sam mu odgovorio. Ako nema reda i discipline, nema ni napretka. Neću ni Anasu ni Caktašu uzimati njihovu ideju u igri. Do zadnjih 30 metara želim da se radi, a onda hoću i potez i petu, i kombinatoriku i kroz noge, i fintu. Nikome zadnjih 30 metara neću govoriti što da radi, tu se vidi tko je za Hajduka. Ali, vezni red i obrana će raditi ono što se kaže.

Nećete Anasu uzeti ideju, ali ušli ste u konflikt. Ili Anas u konflikt s vama. Kako god hoćete. Sve je isto, ionako Anasa nema na treninzima.

- Ma kakav konflikt. Dvaput sam poljubio Anasa kada mi se požalio na bolove. Time sam mu rekao koliko ga poštujem kao igrača. Anasu vjerujem da ga boli. Predsjednik ga je pustio da ide u Rijeku, a meni je teško bez Anasa igrati.

Nikada nikome nije podilazio Mišo. Takav glas prati Krstičevića u trenerskoj karijeri. Rekli su mi odavno, za Krstičevića postoje samo zvijezde na nebu, a na terenu su svi igrači.

- Ne mogu ja reći: “Anas, ti ćeš se ponašati na jedan način, a ostali na drugi.” Ja mu mogu samo kazati “na terenu imaš slobodu”, a trening je isti za sve. Treba se uklopiti u ekipu. Gdje god dođe, svuda će se morati uklopiti. Je li to Europa, Azija, bilo gdje. Na kraju će se vratiti u Rijeku i opet će se jednako ponašati. Ne želim o Anasu govoriti ništa loše. Što je privatno radio dok ja nisam bio trener, nije me briga. Ali, danas želim znati što radi kada ne trenira. Kontrolirat ću ga ako budemo skupa radili.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 23:25