Matija Djanjesic / CROPIX
IZLAZAK IZ APARTMANA

'NEDOSTAJE MI TRAVNJAK, OSMJESI IGRAČA I NAŠA ZAJEDNIČKA RADOST' Bielsa s Rujevice na stadionu je spavao i jeo: 'Sad idemo po tu Ligu prvaka!'

Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 07. svibanj 2020. 09:56

Vikend je bio slobodan. Za obitelj, djevojke ili kućnu zabavu. Kako tko... Trener Simon Rožman u svom “zlatnom kavezu” Miškovićevih dvora na Rujevici u samoizolaciji.

Nogometaši Rijeke su jučer nastavili s pripremama. Na terenu su radili dva tjedna individualno i po grupama. Aris Naglić, stručnjak za tjelesnu pripremu, kontrolirao je prije toga i treninge u “kućnoj radinosti”, Danko Matrljan, trener zadužen za napadače, Gojko Mrčela, trener vratara, a uskočio je i Vjeko Miletić, trener juniorske momčadi. Poker stručnjaka na zelenim travnjacima, a dva prva čovjeka stručnog stožera, Simon Rožman i Aleš Kačičnik, njegov prvi suradnik, na tribinama, u samoizolaciji.

Danas im istječe dvotjedna karantena. Rožman i Kačičnik će odsad pripremati momčad s terena nakon što su četrnaest dana sve nadgledali s visoka, s operativcima na terenu kontaktirali mobitelima... Po planu priprema kao da će se prvenstvo nastaviti 30. svibnja...

Iz samoizolacije danas izlaze Brazilac Pires i Portugalac Escoval. Momčad Rijeke se kompletira. Nema samo analitičara Alena Obreza, ostao je u Sloveniji zbog obiteljskih problema.

Rožman je zadovoljan uvjetima samoizolacije, ali i tretmanom... Sunce ga je rano budilo, tvrdi da su se svi brinuli o njemu. Donosili mu ručak, večeru... Sada je dva dana, kao i ostale slobodne trenutke, iskoristio za još jednu analizu proljetnog nastavka prvenstva, pod povećalo stavljao pojedine segmente igre europskih momčadi.

Rožman je trenerski fanatik. Bielsa s Rujevice. Dva tjedna je spavao na stadionu.

- Lijepo je bilo, ali nedostaje mi zeleni travnjak, kontakt s igračima. Na terenu je ona prava energija. Duga je bila pauza, nikad u šest godina trenerske karijere nisam proveo toliko vremena kod kuće. Na radost djece. Novost je da sam naučio kuhati... Teren je moj adrenalin, moj život. Igrači su profesionalno odradili kućni dio i sada ova dva tjedna na Rujevici. Sada ćemo raditi na individualnoj taktici i tehnici... Jedva čekam. Na igračima vidim osmijeh na licu, motivirani su, željni igre, govori Rožman.

Riječani su 8. ožujka svladali Splićane 2:0, bili u sjajnoj formi, pripremali se za gostovanje kod Istre, a dva dana nakon toga - razlaz. Sada sve ispočetka u očekivanju da će HNS odlučiti kako će se 30. svibnja nastaviti igrati. Preostalo je još deset kola. Borba za drugo mjesto, bolje rečeno obrana drugog mjesta. Lokomotiva je na bod, Hajduk na dva boda, a tu je i Osijek.

- Zdravlje igrača je najvažnije. Neobična je situacija, pričao sam s puno iskusnih trenera, nikada nisu doživjeli nešto slično. Znam, poslije ćemo svi biti pametni... Odradit ćemo mini pripreme, ali bez prijateljskih utakmica, igra ne može biti na željenoj razini. Ne, nema alibija, očekujem da nastavimo tamo gdje smo stali na onoj utakmici s Hajdukom... Igrači moraju biti bolji nego što su to bili u ožujku, kada je prekinuto prvenstvo. Nastavak je pravi izazov. Možemo sačuvati drugo mjesto, ali najvažnije je izboriti Europu i - osvojiti Rabuzinovo Sunce - govori Rožman koji danas počinje pripreme - uživo!

Iz stadionskog apartmana seli na zeleni travnjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 09:27