Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
OTKUD VEĆ ŠUŠKANJA?

NEDOSTATAK VIZIJE GLAVNI JE PROBLEM DINAMA Modri nikako da prestanu s praksom koja im je donijela toliko promjena i nestabilnosti

VELIKI PROBLEM Dinamo nikako da prestane s praksom koja je donijela brojne rotacije na klupi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. svibanj 2018. 16:48

Albert Einstein rekao je da značajni problemi s kojima se suočavamo ne mogu biti riješeni na razini razmišljanja koje je to probleme stvorilo. Einstain je bio genijalac, ali ovo njegovo promišljanje mogu shvatiti i oni koji to nisu, u ovom slučaju društvo iz maksimirske šume. O treneru je riječ, naravno.

Nakon odlaska Zorana Mamića, a i prije njega, plavi klub je imao stalne probleme s trenerima, mijenjali su se kao čarape, neki su dolazili i odlazili po nekoliko puta. To je dokaz da u klubu uopće nemaju viziju kakav im trener treba! Ili možda misle da je trener samo nužno zlo, da nije presudan segment klupskog života? Bilo bi dobro da poslušaju pametnije od sebe, u ovom slučaju Einsteina, pa da konačno prestanu s trenerskim eksperimentima, da prestanu razmišljati kao što su razmišljali do sada, te da se konačno odluče kakav im trener treba. Ako ponavljate isto, postižete iste rezultate...

Modri klub je nakon ostavke Cvitanovića za novog trenera izabrao Nikolu Jurčevića. Pa vjerujemo da ga nije izabrao zato što stanuje najbliže stadionu ili zato što je prvi viđen u obližnjem pubu.

Vinkovci, 140418. 
Utakmica 29. kola HT Prve lige, 
NK Cibalia - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Nikola Jurcevic trener Dinama.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Valjda je izabran za stratega jer se drži da njegov trenerski DNK ima kvalitetu za maksimirski klub, te da njegov pedigre jamči neki dugoročniji uspjeh. Naime, tako se u ozbiljnim klubovima biraju treneri.

Bayern je daleko prije kraja sezone objavio da će novi trener biti Niko Kovač, jasno objasnivši iz kojeg razloga. Tu je dakle, jasna vizija. Želimo “toga i toga” zbog “toga i toga”. Zašto je izabran Nikola Jurčević ako se sad kroz razne kanale dolaze šuškanja da bi mogao postati bivši? Čak ukoliko i osvoji naslov prvaka.. Koji mu neće značiti ništa ako ne osvoji Kup.

Mi ne znamo kakav je Jurčević trener, konačno u karijeri je uglavnom bio pomoćni, a prekratko je u Dinamo da bi mogli donositi konkretne zaključke, a nered koji je momčad pokazala na travnjaku u utakmicama s Slavenom Belupom i Lokomotivom je ipak, to se mora priznati, naslijeđe.

Stoji da je doveden da “namjesti antenu”, isto kao što stoji da je slika i dalje mutna. Ali dojma smo da je prekratko bio na ruševnom krovu. No, ako već žele novog “majstora”, onda u Maksimiru moraju znati i javno obznaniti zašto je tome tako, kakva im je vizija kad se radi o treneru. To su dužni preostalim navijačima koji ih još prate...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 13:15