NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
TO BI BIO HENDIKEP

Neizvjesnost u Rijeci pred Jadranski derbi, upitan važan igrač, a dok drugi miruju Tomićevu ekipu čeka ispit

Za razliku od ostalih prvoligaša, Rijeka će i ovaj vikend biti u akciji
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. studeni 2021. 14:07

Gostuju Riječani u subotu u Oriovcu kod trećeligaša Oriolika u osmini finala Kupa.

Zadnji je put Rijeka u toj fazi natjecanja ispala još u sezoni 2009./10. kad je bolji od nje bio Šibenik (4:0), još jednom, u sezoni 2012./13., ispala je šesnaestini finala od Nedelišća. Zadnjih devet godina Rijeka nije ispala prije polufinala, što dovoljno govori koliki su Riječani postali specijalisti za Hrvatski nogometni kup.

Doista, bilo bi veliko iznenađenje da Tomićeva momčad ne prođe pobjednički kroz Oriovac i trijumfom najavi Jadranski derbi.

Iako trener Tomić stalno govori da je potpuno fokusiran na Kup i razmišlja samo o Orioliku, što je normalno i logično, sasvim sigurno već pomalo razmišlja i o velikoj utakmici s Hajdukom 21. studenoga na Rujevici, a u njoj će možda morati bez Domagoja Pavičića.

Nema odlični veznjak sreće s ozljedama, baš se bio oporavio od jedne, igrao je protiv Šibenika u zadnjih 20-ak minuta, ponovno osjetio mišić lista. Pavičić odrađuje dodatne preglede, u Rijeci se nadaju da ipak nije ništa ozbiljno, no u slučaju da pretrage pokažu da se radi o bilo kakvoj rupturi, jasno je da će veznjak koji tjedan morati pauzirati, svakako bi time propustio derbi s Hajdukom.

Pavičić je ove sezone upisao u HNL-u četiri pogotka i asistenciju, odigrao je dobru partiju i nedavno protiv Dinama, jasno je da bi za Tomića bio hendikep kad ga ne bi imao i u obračunu protiv Splićana. U Šibeniku je treći žuti karton dobio strijelac i kapetan Hrvoje Smolčić, pa niti njega neće biti protiv Hajduka u prvoj utakmici nakon reprezentativne stanke.

Već su ranije zbog ozljeda izvan stroja Liber i Galešić, sitnije probleme imali su Braut i Vukčević, koji će se vratiti u trening i vjerojatno konkurirati već za Oriovac.

Inače, istaknimo i ovaj zanimljiv podatak. Najviše minuta ove sezone u Rijekinom dresu odigrao je Prince Ampem, upisao je 1572 minute u svim natjecanjima i propustio tek jednu utakmicu, onu protiv Pitomače u Kupu. U svima drugima igrao je uglavnom kao starter, odnosno, samo triput je ušao s klupe. Doista se brzo prilagodio i snašao i Rijekinom dresu po dolasku iz Šibenika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 17:24