Nikola Katić
 MIRO GABELA/HAJDUK.HR
ZAVRŠEN POSAO

Nekadašnji Vatreni stigao je na Poljud! Nije htio u Dinamo, nije ni u Rijeku, izabrao je - Hajduk

Legendarni Steven Gerrard nije mu mogao obećati prijeko potrebne minute. To su mogli u Hajduku.
Piše: Jurica Radić/SNObjavljeno: 31. kolovoz 2021. 20:44

Na jednogodišnju posudbu u Hajduk je iz Rangersa stigao je 24-godišnji Nikola Katić. Hajduk je u utorak navečer objavio dolazak nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca na Poljud. Stoper ponikao u hercegovačkom Stocu, preko Neretvanca i Slaven Belupa u ljeto 2018. je prešao u Rangers gdje je dosad upisao 59 nastupa uz šest zgoditaka. Ima 194 centimetra visoki središnji branič i jedan nastup za reprezentaciju Hrvatske, ali karijera je zaustavljena početkom srpnja prošle godine ozlijedio prednje križne ligamente i oba meniska koljena.

Mora igrati

Nakon 13 mjeseci poslije oporavka od teške ozljede na travnjak se vratio 11. kolovoza u susretu B momčadi Rangersa protiv Dumbartona u okviru Challenge cupa.

- Zadovoljni smo s Nikom, ali mora igrati. Trenutno mu ne mogu garantirati utakmice, zato mu pokušavamo naći kratkotrajno rješenje. Imao je ozbiljnu ozljedu i treba mu vremena da se vrati u nekadašnju formu, ali svakako prodaja ipak nije opcija - naglasio je menadžer Rangersa Steven Gerard za Glasgow Live u priči oko budućnosti Katića koji je ugovor s Rangersom produžio do ljeta 2023. godine.

U ovom prijelaznom roku Katić se povezivao s posudbom u Dinamo i Rijeku, ali naposljetku je završio u Hajduku. Pred vratima Poljuda bio je još u doba kada je igrao za Neretvanac, ali očito ga nisu ozbiljno shvatili nudeći mu s 19 godina tek igranje za B momčad Bijelih u trećeligaškoj konkurenciji.

Hoće li trofej?

Priliku je kasnije dobio u Belupu odakle se poslije dvije sezone otisnuo u Škotsku u transferu vrijednom 2,2 milijuna eura.
Dva su nova lica u svlačionici za nastavak prvenstva, a više nema jednog poznatog jer Mario Vušković otišao je na dvogodišnju posudbu u njemački drugoligaš HSV, a prethodno je s Hajdukom produžio ugovor za još jednu sezonu, do ljeta 2025. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. listopad 2024 01:26