PROMJENE NA POLJUDU

NEKI NOVI HAJDUK Neretljaku i Andriću 10.000 eura mjesečno i posao u klubu

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. svibanj 2012. 11:14

Može li Hajduk produljiti ugovore s Neretljakom i Andrićem, kao temeljnim igračima projekta stvaranja momčadi za sljedeću sezonu? Delikatno je pitanje i iznimno težak odgovor. Barem dok se ne realizira kredit kojeg s nestrpljenjem očekuju na Poljudu u prvoj polovici lipnja.

Što Hajduk može ponuditi iskusnom dvojcu, igračima koji bi trebali imati Top-zaradu u budućem, platežno skromnom klubu? Ugovor do 100.000 eura zacrtan je kao limit još prošloga ljeta, a onda je sve sheme i koncepcije razbio dolazak Inohe. Japanski reprezentativac je dobio ugovor od 300.000 eura po sezoni. Plaćen je Inoha poput Anasa i dolaskom Japanca pala je u vodu priča o niskim limitima. Ali nema više mogućnosti da bilo tko probije plafon godišnjih primanja.

Mogu li se Andrić i Neretljak uklopiti u takve skromne uvjete? Andrić je aktualnim ugovorom imao zajamčenih 20.000 eura mjesečno, a Neretljak upola manje za proljetnu polusezonu. S Andrićevim menadžerom razgovarao je Maleš još u siječnju ove godine, nova je ponuda u zadanom okviru. Isto vrijedi i za Neretljaka. Obojica mogu dobiti gornji limit primanja na Poljudu. Ali to nije sve, jer Bijeli imaju još jedan adut.

Ako u Andriću i Neretljaku prepoznaju ljude koji bi klubu bili na usluzi i nakon završetka igračke karijere, u rukama drže bitan adut za pregovore. S dugoročnom opcijom koja seže i u post-igračko doba Hajduk bi mogao dobiti Andrića i Neretljaka, ključne igrače sredine terena i obrane. Dvije godine ugovora Bijeli nude obojici, ali bitno je da klub ima u Andriću i Neretljaku karakterne igrače s kojima mogu stasati Radošević, Milić, Elez i ostali juniori od kojih se u bliskoj budućnosti očekuju velike stvari. Zato u ovom slučaju vrijedi rečenica 'nije sve u novcu’, jer Hajduk treba ozbiljno graditi budućnost, a to se ne postiže samo igračkim ugovorima. Sasvim sigurno Andrić i Neretljak nisu slučajno uzeti kao iskusni temelji projekta nove momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 23:27