Marinko Perić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
OGORČENJE U DRAGOVOLJCU

‘Neki protiv Dinama sele na klupu!; Ako ćemo imati takvo suđenje, onda smo prvi na listi za odstrjel!‘

‘Sudac Zebec cijelu utakmicu svirao je na našu štetu, a od toga izdvojit ću četiri primjera...‘
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 19. srpanj 2021. 17:22

Premda su javno računali na bod, a potajno na sva tri, Crni su se s prvoligaškog debija iz Pule vratili praznog džepa. No, pošteno rečeno, prema pristupu igri i agresivnosti, drugi rezultat, osim poraza, nisu mogli ni ostvariti, jer za nešto više nisu uspjeli ni ono malo prilika realizirati. Petković je iskosa s lijeve strane s nekih deset metara tukao pored daljnje vratnice, Jazvić je s nekoliko metara udarcem lopte glavom pogodio vratnicu, a Perić, nakon što je sam našao na dva metra od gola Istre 1961, pogodio je vratara Lučića.


- Objektivno rečeno, prema prilikama mogle je završiti 7:4 - kaže trener Hrvatskog dragovoljca, Miroslav Kuljanac, te dodaje:
- Naši igrači bili su isuviše impresionirani prvom utakmicom u prvoj ligi. Ostali smo u međuprostoru, nisam zadovoljan agresivnošću i žestinom nekih igrača. Moramo raditi na tome jer nas čeka teška sezona. Radimo na pojačanjima, naravno. Sada mi je jasnija slika igrača, koju dosad nisam imao sto posto, jer smo momčad stvarali u hodu i svi nisu prošli zajedničke pripreme i kontrolne utakmice.


Premda ste prije utakmice posebno naglašavali da koncentracija mora biti maksimalna, primili ste u Puli dva pogotka već u prvih 17 minuta igre.


- I to zbog dekoncentracije. Odavno je već jasno da je jedan od preduvjeta za dobar rezultat bez dvojbe minimiziranje individualnih pogrešaka, da njih nema ne bi bilo ni golova, to je jasno. Ali, mi smo ih imali previše. Stoga ću za sljedeću utakmicu, a to je Dinamo u Kranjčevićevoj ulici, morati zasigurno nešto mijenjati. Neki igrači morat će se preseliti na klupu jer nisu odgovorili na moje zahtjeve. Njihova imena vam neću otkriti, već ću im to reći u lice u svlačionici. Od mene moraju prvo saznati svoju daljnju sudbinu, a ne iz novina - bio je kratak, ali jasan, trener Kuljanac.


Unatoč zasluženom 1:3 porazu Hrvatskog dragovoljca u Puli, predsjednik Marinko Perić nije se ni dan poslije mirio s njim.
- Ako ćemo imati ovakvo suđenje i u budućnosti, onda su nas s pravom stavili prve na listi za odstrjel - započeo je Perić, te nastavio:


- Sudac Zebec cijelu utakmicu svirao je na našu štetu, a od toga izdvojit ću četiri primjera. Nije svirao čisti prekršaj nad Jazvićem na nekih 17 metara od gola Istre 1961, već mu je za simuliranje udijelio žuti karton, potom je prije trećeg Istrinog pogotka prethodio čisti prekršaj nad Majstorovićem, svirao je kazneni udarac, a potom ga nakon sugestije VAR-a poništio, a iz aviona se vidjelo da nema nikakve dvojbene situacije. I, za kraj, nije svirao namjerno vraćanje Istrinih igrača lopte svome vrataru, što se dogodilo na nekih deset metara. To su sve odluke koje su mogle u konačnici donijeti i drugačiji rezultat - zaključio je predsjednik Perić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 12:51