Kristian Fućak ove sezone briljira za Orijent 1919

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
BRZ I MOĆAN

Neki su mu se u Rijeci rugali, a sad je novi Bokšić! Mišković je poludio za tim igračem, želi ga odmah

Ako se ne dogovorimo, možda ćemo prekinuti suradnju s njegovim klubom, prijeti prvi čovjek Rijeke
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. prosinac 2021. 07:54

Kristian Fućak želja je Rijeke, to nije tajna, predsjednik klub s Rujevice Damir Mišković čak je kazao kako će vidjeti hoće li nastaviti suradnju s Orijetnom ako se ne dogovore o transferu. Rijeka pomaže klub s Krimeje, daje mu na posudbu igrače, no Orijent je vodeći u Drugoj ligi i tvrd pregovarač.

Fućak i njegov menadžer Goran Jerković bili su na razgovorima s čelnicima Orijenta koji su ga spremni prodati, ali na njemu žele dobro zaraditi. Spominje se da traže oko 200 tisuća eura, a Rijeka nudi 20-30 tisuća eura, 20 posto od sljedećeg transfera i petoricu igrača na posudbu. Usto bi ga možda i ostavila Orijentu do kraja sezone, ako se sad dogovore. Ugovor ga veže još pola godine, no klub ima klauzulu koja mu daje pravo da aktivira još jednu sezonu, što će sigurno učiniti ne dođe li do transfera. Naoko su daleko, međutim možda nađu rješenje…

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Fućak želi u Rijeku. Zvalo ga je niz klubova, naši Istra 1961 i Gorica, a menadžer je imao kontakte s bečkim Rapidom, međutim njegov je izbor ovog časa samo Rijeka. Bio bi deveti Grobničan u tom klubu, prvi nakon 2013. godine i Dražena Pilčića. Prije njega igrali su Šestan, Ban, Klić, Čaval, Linić, braća Sharbini i spomenuti Pilčić.

Rijeka ga nije prepoznala u Grobničanu, kad je išao u Varaždin neki su u gradu govorili kako "igra lošije od Rade Šerbedžije", da bi ga danas ti isti uspoređivali s Alenom Bokšićem. Napadač je kojeg odlikuju brzina i moć, u Drugoj ligi dao je ove sezone šest golova uz šest asistencija. U Kupu ima jedan pogodak. U Varaždinu je igrao pod vodstvom Branka Karačića, no kasniji treneri nisu mu vjerovali, ali u Orijentu je - eksplodirao! Postao je hit, kao 23-godišnjak još ima vremena napraviti zapaženu karijeru. Prvi korak mora biti - Prva liga!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 07:30