Foto: Boris Kovacev / CROPIX
ANKETA TPORTALA

'NEKI SU REKLI DA ĆE DOLAZAK U DINAMO BITI KORAK UNAZAD, ALI TO JE BILA PREKRETNICA U KARIJERI' Dinamov napadač izabran za najboljeg igrača HNL-a

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. prosinac 2019. 14:11

Naslov najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve lige Bruno Petković ponio je sa 16 bodova više od drugoplasiranog Danija Olma i tako se pridružio biranom društvu igrača koji su dobili to prestižno priznanje (Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Sammir, Ivan Santini, Leon Benko, Andrej Kramarić, Marin Tomasov, Franko Andrijašević, El Arabi Hilal Soudani i Dani Olmo).

Danas već tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među svim kapetanima prvoligaških klubova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše u 2019. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su deset, a petom dva boda. Napadač Dinama je od mogućih 100 osvojio 74 boda, dok je Olmo dobio 58.

Zagreb, 221119. 
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 16.kolo, seniori, utakmica: GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji:   Bruno Petkovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

- Ponosan sam na ovu nagradu jer smatram kako nema vjerodostojnijeg suda od onoga u kojem sudjeluju osobe koje se bave istim poslom. Iza mene je fantastična godina u dresu Dinama i reprezentacije i osim ovog raspleta Lige prvaka teško da bih i sam izabrao bolji scenarij od ovog. Želim se zahvaliti svima koji su bili dio mog puta. Dolazak u Dinamo bila je prekretnica u mojem životu i karijeri. Po nekima je to bio korak unazad, ali shvatio sam da moram nešto promijeniti, znao sam da u Italiji više ne ide, - izjavio je Petković prilikom preuzimanja nagrade.

Konačni poredak:

Bruno Petković (Dinamo) - 74 boda

Dani Olmo (Dinamo) - 58

Mijo Caktaš (Hajduk) - 30

Dominik Livaković (Dinamo) - 26

Kristijan Lovrić (Gorica) - 18

Mislav Oršić (Dinamo) - 12

Franko Andrijašević (Rijeka) - 10

Darko Nejašmić (Hajduk) - 10

Marko Tolić (Lokomotiva) - 10

Arijan Ademi (Dinamo) - 6

Jairo de Macedo da Silva (Hajduk) - 6

Mile Škorić (Osijek) – 6…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 22:49