DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
HAJDUKOV TRENER JASAN

‘Nema alibija! Predsjednik i sportski direktor omogućili su mi sve da bismo se mogli boriti za naslov‘

Jasnu poruku poslao je Hajdukov trener Jens Gustafsson uoči gostovanja u Puli
Piše: Frane Vulas/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. rujan 2021. 14:23

Nakon dva tjedna prvenstvene stanke zbog utakmica reprezentacije Hajduk je u nedjelju gost Istre 1961 u Puli (17 sati). Prije polaska momčadi na put pred sedmom silom pojavio se trener „bijelih” Jens Gustafsson.

- Poslije razočaranja u derbiju protiv Rijeke imali su igrači nekoliko slobodnih dana. Nakon toga smo naporno radili s igračima koji su ostali tu, a potom su nam se priključili igrači koji su bili s reprezentacijama. Od jučer smo na treningu kompletni. Atmosfera je dobra, radujemo se nedjeljnoj utakmici – rekao je Gustafsson, prenos Slobodna Dalmacija.

Na ovoj utakmici u konkurenciji za nastup neće biti Lovrencsics i Fossati.

- Nažalost Gergo je dobio udarac u nogu na zadnjem susretu, a Fossati nije još spreman. Imamo i još nekih manjih ozljeda – referirao je Gustafsson.

Hoće li Lovre Kalinić opet biti na golu?

- Lovre se mnogo žrtvovao za Hajduk. Radio je vrlo jako, drago nam je što se kapetan vraća na travnjak. Lovre će braniti – potvrdio je trener „bijelih”.

Dva igrača Aston Ville zadnjih dana treniraju s momčadi, Martinez i Buendia?

- Treniraju s nama već dva dana. To je prijateljska suradnja dva kluba, želimo im pomoći, a poveznica je naravno Lovre Kalinić. Iskoristit ćemo to i da boravak tih igrača na treningu bude motiv našim mladim igračima – kazao je švedski strateg.

Istra?

- Imamo dosta informacija o svim protivnicima. Istra će biti ofenzivnija nego neki naši protivnici dosad. Sigurno će nas više ofenzivno izazvati. Znate da su pobijedili Osijek, i to nam govori da će biti težak protivnik – naglasio je Gustafsson.

Istra je posebno opasna na domaćem terenu?

- Nećemo zbog toga drugačije pripremati susret. Uvijek smo fokusirani na sebe. Neke stvari moramo ispraviti sa susreta s Rijekom. A onda moramo nastaviti u našem smjeru i pobijediti Istru.

Nakon Istre zbog odgode susreta s Dinamom imat će Hajduk opet dva tjedna prvenstvene stanke?

- Da, ali ipak imamo i kup susret u tom periodu. No, svakako je duža pauza od uobičajene. Iskoristit ćemo taj period da još više radimo zajedno, da se uigramo, da popravimo stvari na kojima moramo raditi, da postanemo jači – naglasio je Gustafsson.

U Puli Hajduk uvijek ima dosta navijača?

- Hvala navijačima za podršku u susretu protiv Rijeke. To nije normalno, bodrili su nas svih 90 minuta. Pokušat ćemo i za njih i za nas napraviti sve da pobijedimo Istru.

Jeste li gledali utakmicu Hrvatske i Slovenije, pogodak Marka Livaje?

- Jesam. Marko je odličan igrač, pokazao je to čak i na tom nivou. Ne želim previše razgovarati o reprezentaciji, ali jasno je da je odigrao odlično. Radostan sam što mogu raditi s njim. Hajduk je sretan što je u klubu. Uzor je za svakog mladog igrača.

S još dva iskusna igrača u svlačionici koji su stigli na kraju prijelaznog roka u klub očekuju od vas da se borite za osvajanje prvenstva?

- Klub, predsjednik i sportski direktor omogućili su mi sve što su mogli da bismo se mogli boriti za naslov. Nema alibija. Učinit ćemo sve da pobijedimo u svakoj utakmici. U dobroj smo poziciji, ali još moramo raditi, rasti, napredovati. Mnogo je igrača došlo u kratkom periodu – rekao je Gustafsson.

U kakvom je stanju Katić?

- Spreman je, ali dugo je pauzirao. Trebat će mu neko vrijeme da bude na sto posto. Spreman je za nastup. Vidjet ćemo koliko će mu vremena trebati da bude na maksimumu. Bit će s nama u Puli.

A Fossati?

- Treba mu još malo treninga dok bude potpuno spreman.

Kačaniklić?

- Napravio je sve da bude spreman. Nije još spreman za start, ali spreman je da nam pomogne s klupe u kraćem periodu – kazao je Gustafsson.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 01:08