STVARANJE MOMČADI

Nema kraja iznenađenjima: Nakon mladog realovca, u Hrvatsku stiže i talentirani napadač Juventusa!?

Talentirani napadač Stare dame stigao bi na Šubićevac na posudbu s pravom otkupa ugovora
Piše: JL.Objavljeno: 09. listopad 2020. 23:21

Šibenik ne prestaje iznenađivati domaću javnost kada su u pitanju ovoljetni transferi. Nakon što je na posudbu iz Reala Madrida stigao Alvaro Martin (19), koji je već odigrao dvije utakmice za Šibenik, i pokazao da bi mogao odmah biti koristan, doznajemo kako je Šibeniku ponuđen ofenzivac Juventusa. Riječ je o ofenzivnom veznjaku Luci Clemenzi (23), koji u nogama ima već 60 nastupa u Serie B. Ako se realizira i ovaj transfer talentirani napadač Stare dame stigao bi na Šubićevac na posudbu s pravom otkupa ugovora. No, prepreku predstavlja plaća koja je za hrvatske uvjete ipak previsoka.

Ipak, realniji je angažman Todorovskog iz Osijeka, koji bi pojačao konkurenciju na desnom boku. Ukoliko i to propadne u klubu imaju još neke opcije, ne otkrivajući koje. U svakom slučaju doselekcija i popuna kadra na Šubićevcu nije gotova što sugerira i položaj na ljestvici.

U međuvremenu, plasmanom u osminu finala Kupa prvoligaš sa Šubićevca ostvario je temeljni cilj. Suparnik, inače dobro znani iz prošlosezonskih okršaja u Drugoj HNL, domaća Croatia, nije nimalo bezazlen suparnik, a gostovanja u Kupu često su za favorite bila velike zamke.

- Istina, Kup je uvijek nezgodan, posebice teren u Zmijavcima protiv vrlo dobre momčadi kao što je Croatia. Morali smo odigrati 120 minuta po teškom nakvašenom terenu, ali kontrolirali smo tijek utakmice. Trebali smo zabiti i prije 90 minute i izbjeći produžetke, ali u dodatnih pola sata zabili smo dva gola i riješili pitanje pobjednika - kaže nam trener Rendulić.

Utakmica u Zmijavcima poslužila je treneru Šibenika da isproba neka nova kadrovska rješenja. Tako je od početka i inače prvi puta u dresu Narančastih krenuo Yeferson. Kolumbijski napadač, međutim, imao je peh, ozlijedio se već na startu i uspio odigrati poluvrijeme. Nije se uspio jasno nametnuti i zamjena je bila logična stvar. Mesa na stoperu je pokazao da bi mogao biti upotrebljiv, a Španjolac Alvaro je odigrao gotovo 90 minuta, za prolaznu ocjenu kao i iskusni Alimi, koji ima iskustvo, mirnoću, ali i poneki kilogram viška. Po mnogim ocjenama najbolji je u Imotskoj krajini bio Mario Čurić. Osim što je izborio penal, šibenski veznjak je znao raditi i višak prolazeći jedan na jedan.


Ipak, epitet junaka prolaza među 16 najboljih u Kupu uzeo je jedan (od rijetkih) domaćih igrača - Luka Celić. Šibenikova vječna rezerva zabio je oba gola, prvi s 11 metara odakle rijetko griješi, a drugi pred sam kraj, u kontri 3 na 2, preciznim udarcem za konačnih 0:2. Celićevo znanje, umijeće baratanja loptom, mirnoća u završnici, nikada nisu bili upitni. Samo da na te kvalitete nalijepi i energiju, sigurni smo da bi i u prvoligaškoj konkurenciji imao što pokazati. Šteta što se neke stvari ne mogu dobiti treningom...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 07:34