Marko Đira
 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
NISU TO OČEKIVALI

Nema kraja lošim vijestima: Kraj sezone za Dinamovog talenta na posudbi u Lokomotivi!

Činilo se da će ga ozljeda udaljiti od travnjaka 20-ak dana, ali liječnički su pregledi pokazali...
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. ožujak 2021. 14:32

Još jedan udarac pretrpjeli su nogometaši Lokomotive u borbi za ostanak u ligi - Dinamov nogometaš na posudbi na Kajzerici, Marko Đira, neće više ove sezone kandidirati za nastup!


Nadareni je zadnji vezni, naime, ozlijeđen prije dva tjedna u Koprivnici, u remiju bez pogodaka protiv Slavena Beliupa, napustio je igru u 57. minuti.

Veliki hendikep

Činilo se da će ga ozljeda mišića udaljiti od travnjaka 20-ak dana, međutim, liječnički su pregledi pokazali da je ozljeda teža nego što se mislilo i za Điru je ova sezona završena.


To je neprijeporno veliki hendikep za Lokose, budući da je Đira do ozljede bio među najboljim igračima kluba s Kajzerice.


A nakon 0:2 poraza u Osijeku u svom debiju na klupi Lokosa, iskusni trener Samir Toplak kaže:
- Nisam razočaran jer sam svjestan situacije. Čvrsto sam na zemlji i razmišljam samo o tome kako napraviti pozitivni pomak. U Osijeku smo u obrambenom dijelu već napravili taj pomak, limitirali smo domaćina u stvaranju šansi. Ali, bili smo bezopasni u igri prema naprijed i to je veliki problem. Nismo bez razloga na zadnjem mjestu, to je definitivno, i ovu ćemo prvenstvenu stanku iskoristiti poglavito za korekcije u napadačkom dijelu, neki se problemi u igri moraju rješavati automatizmom - kaže Samir Toplak.


Lokomotivin trener ističe sljedeće...
- Igrači se moraju opustiti, ne smiju biti u grču, moramo odagnati taj strah od propuštene šanse. Na treninzima sam vidio da Aliyu, Kallaku, Šimić, Marin, Chajia... mogu i znaju zabiti gol! Ali, na utakmici moraju biti odlučni kad im se otvori i poluprilika, moraju ići zabiti taj gol, a ne se bojati promašaja! Rekao sam igračima da je treći gol Oršića protiv Tottenhama najbolji mogući primjer odlučnosti napadača. Uzeo je loptu na centru i sam sebi rekao “sad idem do kraja, sve ću ih proći i zabiti”! I to je ta odlučnost koju tražim i na kojoj ću inzistirati - rekao je na kraju trener Toplak.


Da, to je pitanje odlučnosti. Ali, i - kvalitete! No, Toplak je u pravu kad inzistira na odlučnosti, jer bježanje od odgovornosti sasvim sigurno ne donosi ništa dobro.

Igra skrivača

U Osijeku je opet 17-godišnji Roko Šimić bio najopasniji igrač Lokosa (imao je i jedinu priliku Zagrepčana), pa iako vesele kontinuirano dobre igre ovog silno nadarenog napadača, nemoguće je očekivati da će tinejdžer spasiti Lokose. Iskusniji igrači moraju u ovoj situaciji uzeti odgovornost, a ne se “igrati skrivača”...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 03:41