Lovo Majer u društvu svog agenta Andyja Bare u hotelu Grand Park
 Davorin Olivari
MODRI MERCATO

Nema šanse da Majer ode, a jedan igrač koči dogovor s Rijekom! Mladi branič bi ipak mogao napustiti Modre

Kad se Andy Bara pojavi obično dolazi do nekog transfera, prošle godine je tako prodan Olmo...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. siječanj 2021. 14:35

Do jučer nije bilo nogometnih zastupnika u hotelu Grand Park u kojem je smješten Dinamo. A onda se pojavio Andy Bara, a kad se on pojavi, onda je obično u planu neki transfer, odlazni ili dolazni, nije bitno. Kad se prošle godine uprizorio u Rovinju, prodan je Dani Olmo u Leipzig. Bara je bio posrednik i u prodaji Joška Gvardiola u isti klub. A također, zastupnik je i Lovre Majera, kao i Kristijana Jakića. Jučer je prije poslijepodnevnog treninga Modrih dugo razgovaravao s Majerom, jednom od zvijezdi maksimirskog kluba koji je na radaru mnogih europskih klubova.

Ponude još nisu stigle

U prvi mah smo pomislili; sprema li se to možda Majerov transfer? Ne bi bilo prvi put da se, kad se čini da je sve mirno, dogodi neki senzacionalni transfer. No, klupski izvori su nam kazali da to nije moguće, te da Majer ostaje sigurno u plavom domu, da ove zime neće autorizirati nikakav odlazak, da nema nikakve šanse da Lovro sad napusti plavi brod. Također, saznajemo da u Maksimir do ovog trenutka nije stigla niti jedna ponuda za bilo kojeg igrača Dinama iz aktualnog kadra! Vele u klubu da to nije iznenađujuće, jer je zimski prijelazni rok obično takav, u njemu se ne rade veliki transferi, podsjetili su nas da su od tih glamuroznih transfera na zimu napravljeni samo neki, Marcela Brozovića, Matea Kovačića, Danija Olma...

image
Vinko Soldo
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

Međutim, jedan igrač Dinama mogao bi se prodati ove zime. Radi se o Vinku Soldi, Dinamovom stoperu na posudbi u Slaven Belupu. Za njega je naime zainteresiran Zoran Zekić, novi trener mađarskog Diosgyöra! Po onome što saznajemo, za Soldu bi uskoro mogla stići ponuda. Kad se radi o Petru Stojanoviću, izgleda da on i dalje ostaje u Maksimiru, u klubu kažu da nema ništa oko one priče o njegovom možebitnom odlasku u Trabzonspor, jer nikakva ponuda, pa čak niti upit, nisu stigli iz Turske.

Jučer smo pisali o “paketu” koji dogovaraju Dinamo i Rijeka. O tome da bi Štefulj i Nevistić ove zime potpisali za Dinamo, a u plave dvore stigli na ljeto, dok bi Rijeka osim otprilike četiri milijuna eura dobila trojicu Modrih igrača, Frana Karačića, Nevena Đuraseka i Roka Jurišića. O Đuraseku smo već pisali, novosti nema, i dalje se još nije dogovorio s Rijekom oko svojih uvjeta kad se radi o transferu na Rujevicu.

Definitivno vruća roba

Kako saznajemo, zapelo je, i to debelo, na - Franu Karačiću! Naši izvori tvrde da Karačić ne želi na Rujevicu! Ima potpuno druge planove. Jedan je da se na ljeto pojavi u plavom dresu, dok je drugi, možda za njega još primamljiviji, taj da već ove zime ode u inozemstvo!

Šapuće se da bi vrlo brzo mogla stići ponuda za igrača koji je iz Dinama na posudbi u Lokomotivi. Hoće li Karačić, koji nije dio aktualnog kadra, ali je igrač Dinama, biti najveći zimski odlazni transfer ZG-kluba? Hoće li se u tom slučaju izjaloviti dogovor s Rijekom?

Na ta pitanja odgovor jučer nismo dobili od Dinamovih klupskih izvora. Treba pričekati sljedeće dane i vidjeti što će se dogoditi. Ali Karačić je definitivno “vruća roba”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:20