SPASILI SE OD KATASTROFE

Nema veze što su primili šest komada, Dinamo zabio prve golove u Ligi prvaka!

'Hrabro, pa što bude', bila je uzrečica Modrih uoči gostovanja kod Reala. Međutim, od te silne hrabrosti ništa - Real je u prvih 20 minuta zabio četiri gola
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. studeni 2011. 16:54

Hrabrili su se Dinamovi igrači i svi u ekspediciji da bi se u Madridu mogli barem pokazati kao tvrd orah velikom Realu, ali otrežnjenje je stiglo već nakon 90 sekundi. Već je tada vidjelo kakva će to biti večer, osjećalo se tada da će ovo biti najteži Dinamov poraz u europskim utakmicama! Nikad nitko Modrima nije zabio šest pogodaka, nikad Dinamo nije izgubio ni pet, kamo li šest razlike, a na semaforu je pisalo 6:0! Ipak, na kraju je donekle spašena čast, Dinamo je uspio zabiti dva pogotka, ako ništa drugo skinuo je tu omču oko vrata i ipak neće Ligu prvaka napustiti bez zabijenog pogotka! Dinamo ne zabija često, ali zabija na Santiago Bernabeuu.

1:0

Nakon samo 90 sekundi Özil i Benzema izigrali su Dinamovu obranu, Nijemac je odigrao povratnu, a Francuz bez problema zatresao mrežu. Dinamo je krenuo s centra, pokušali su Modri malo stati na loptu, dodati se koji put, ali uskoro je stigla nova kazna.

2:0

Özil je dugom loptom pronašao Callejona, on je s Benzemom odigrao dupli pas i sa 16 metara povećao vodstvo. Bila je tek peta minuta, a već četiri minute kasnije novi šok, ovaj put s druge strane.



szólj hozzá: r vs d

3:0

Higuain je u šesnaestercu lažnjakom na tlo bacio Cufrea i iskosa s desne strane lagano matirao Kelavu. Neki igrači Dinama nisu još niti dotaknuli loptu, a Real je već napunio Modre do vrha. Bez Ronalda, što bi bilo da je još i on igrao?

Kruno Jurčić uzalud je stajao na vrhu trenerskog prostora, vikao na igrače, ali jedino je mogao sjesti i u miru pogledati utakmicu i veliku predstavu Mourinhove momčadi. I bez obzira na protivnika, koji je za Dinamo druga galaksija, jednu lošu partiju svoje momčadi. Možda je bila pogreška staviti Vidu na desnog beka, poznato je da Miholjčanin to baš ne voli igrati, jer, Vida je sinoć odigrao najlošiju utakmicu otkad je u Dinamu, ispao je žrtva trenerovih zamisli. Iako, teško da bi se konačan dojam stubokom promijenio, ničime Dinamo nije mogao ni približno parirati, čak niti agresijom, u prvom poluvremenu Modri su uspjeli napraviti samo dva(!) prekršaja. Impresioniranost može biti opravdanje, razlika u kvaliteti to neupitno jest, ali da ništa, baš ništa nismo vidjeli od Dinama sinoć na Bernabeuu... Ponekad se s tribina činilo da je nemoguće da Dinamovi igrači žele, a ne mogu dohvatiti loptu, kao da su se predali i potpuno potonuli i bili sasvim demotivirani, beskrvni. A to je uistinu neshvatljivo. Kao, recimo, kod četvrtog pogotka.

4:0

Alispahić i Ibanez izgubili su loptu, dobio ju je Higuain i došao neometan do šesnaesterca. Pucao je, Kelava je prvi put obranio, odbio loptu. Izgledalo je da će netko od dvojca Vida- Tonel prvi stići do lopte, da to ne može završiti pogotkom. Međutim, odnekud se stvorio Özil i zabio. Nije prošlo niti 20 minuta.

Do poluvremena irski je sudac oštetio Dinamo za prekšraj nad Beqirajem pred šesanestercem, mogao je to biti i crveni karton za Lassa Diarru, bio je to trenutak u kojemu je Dinamo bio najbliži golu Reala. Na odmoru je Jurčić zamijenio Alispahića, ubacio Leku, priznavši time i da je pogriješio ostavivši momčad bez velike svojeg najbeskompromisnijeg igrača. Mourinho je već u poluvremenu obavio sve tri izmjene, riskiravši da mu se netko ozlijedi i da utakmicu završi s igračem manje. Očito, znao je da ni takav Real ne bi bio dovoljno 'ranjen' za Dinamo.

5:0

I Albiol je pokazao da zna asistirati, dugom loptom pronašao je Callejona, Dinamova je obrana opet mislima negdje drugdje, nema zaleđa, i Callejon je lagano zabio svoj drugi pogodak na utakmici.

6:0

Odličan dupli pas Benzeme i Higuaina, Francuz je akciju završio svojim drugim pogotkom.

6:1

Ibanez je odlično asistirao s lijeve strane, Varane loše procijenio loptu, a Beqiraj glavom smanjio poraz. Igrači i navijači radovali su se kao da je gol bio pobjednički.

6:2

Dva gola na Bernabeuu, ipak smanjena šteta. Badelj je uklizavajući dodao Tomečaku, koji s gol crte trese mrežu.

Lyonu u Zagrebu igra samo pobjeda!

Na svom Gerlandu nogometaši Lyona nisu uspjeli pobijediti Ajax. Kao i u prvom kolu u Amsterdamu, završilo je 0-0. Tim su rezultatom profitirali Nizozemci, koji uoči posljednjeg kola imaju tri boda prednosti (8-5) i daleko bolju gol-razliku (+3) od Francuza (-4). Premda Lyon u zadnjem kolu gostuje u Zagrebu kod posljednjeg Dinama, a Ajax na svom terenu dočekuje optimalni Real, koji je plasman u osminu finala osigurao već nakon četvrtog kola, sastav Franka de Boera bliži je proljeću u Ligi prvaka. Dejan Lovren je za domaći sastav odigrao svih 90 minuta.

Liga prvaka, skupina D, 5. kolo:

Real Madrid - Dinamo 6-2 (Benzema 2, 66, Callejon 7, 49, Higuain 9, Özil 20 / Beqiraj 91, Tomečak 90)

Lyon - Ajax 0-0

Redoslijed: 1. Real Madrid 15, 2. Ajax 8, 3. Lyon 5, 4. Dinamo 0.

REAL MADRID - DINAMO 6-1 (Benzema 2, 66, Callejon 6, 49, Higuain 8, Özil 20 / Beqiraj 81)

90. minuta - Evo i drugog gola u mreži Reala! Badelj je uklizavanjem dodao Tomečaku, koji je s gol-linije ugurao loptu u mrežu. Navijači Dinama viču 'hoćemo pobjedu!'

89. minuta - Kelava je skinuo zicer Benzemi.

82. minuta - Benzema je škaricama zatresao gredu.

81. minuta - Dinamo je postigao prvi gol u Ligi prvaka!!! Ibanez je s lijve strane krasno centrirao, a Beqiraj je glavom zatresao Realovu mrežu...

66. minuta - Evo i šestog! Higuain je prekrasno petom izbacio Benzemu u priliku, a Francuz takve situacije ne propušta...

60. minuta - Krasan pokušaj loba Callejona, Kelava je vrhovima prstiju izbio loptu u korner.

59. minuta - Benzema je ispremiješao cijelu obranu Modrih, vratio za Higuaina čiji je udarac Kelava odlično obranio.

49. minuta - Modra obrana potpuno je zaboravila na Callejona, koji se prošetao do 16-erca i sa desetak metara lagano matirao Kelavu. Asistent je bio Varane, i to sa svoje polovice.

Zanimljivo, Mourinho je na poluvremenu napravio sve tri izmjene.

Kraj poluvremena iz noće more...

44. minuta - Ibanez je s 18 metara pucao ravno u Adana.

37. minuta - Benzema je sjajno odapeo s 16 metara, ali Kelava je izvadio loptu koja je išla pod gredu. Nakon kornera Varane se spetljao na dva metra od gola...

28. minuta - Coentrao je prošao po lijevoj strani, izašao sam pred Kelavu, ali vratar Modrih uspio je nešto i obraniti.

22. minuta - Beqiraj je krenuo sam prema Adanu, ali ga je stigao Diarra, malo ga povukao i spasio svoj gol. Na nesreću Modrih, sudac ništa nije svirao.

20. minuta - Potop se nastavlja. Udarac Higuaina obranio je Kelava, ali lopta se odbila do Özila koji je lagano pronašao put do mreže.

17. minuta - Dinamo je uputio prvi udarac na gol Reala. Ibanez je iz slobodnog udarca s 18 metara prebacio gol.

14. minuta - Čudo se dogodilo, Real je uspio promašiti jednu šansu! Coentrao je prošao po lijevoj strani, vratio za Benzemu, koji s vrha peterca prebacuje gol.

8. minuta - Treći napad, treći gol! Higuain je okrenuo Cufrea i iz teške pozicije prebacio Kelavu. Kakva katastrofa!

6. minuta - Modrima se sprema teška katastrofa. Pogodak je bio sličan prvom - ovaj put je Benzema dao povratnu loptu, a Callejon je sa 16 metara 'probio Kelavu.

2. minuta - Prvi ozbiljniji napad Reala i ceć pogodak. Özil je vratio povratnu loptu za Benzemu, koji je s desetak metara prizemnim udarcem matirao Kelavu.

Utakmica je počela!

REAL MADRID: Adan, Diarra, Varane, Ramos (od 46. Albiol), Coentrao, Sahin, Xabi Alonso (od 46. Granero), Callejon, Özil (od 46. Altintop), Benzema, Higuain.

DINAMO: Kelava, Vida (od 63. Ademi), Tonel, Cufre, Ibanez, Calello, Kovačić, Badelj, Sammir (od 81. Tomečak), Alispahić (od 46. Leko), Beqiraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 02:31