BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
NOVI IZAZOV

Nema više milijuna, aviona...! ‘Ovdje mogu nastaviti gdje sam stao u Rijeci! Tu sam i pred očima Dinama‘

Napadač pod ugovorom s Dinamom nakon vrlo dobrih partija na Rujevici posuđen je na Kajzericu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. rujan 2021. 07:05

Sandro Kulenović (21) bio je jedna od intrigantnijih priča ovog prijelaznog roka. Na kraju je završio na posudbi u Lokomotivi... Modri su ga posudili gradskom suparniku do kraja sezone. Tako je završila zanimljiva priča oko Dinamova napadača, kojemu se ovog ljeta pokušavao naći angažman nakon što se vratio s posudbe iz Rijeke, za koju je prošle sezone u 37 utakmica zabio osam golova uz šest asistencija.

Po povratku u Maksimir zatekao je ogromnu konkurenciju u napadu, dalo mu se do znanja da se na njega ne računa. Ove sezone odigrao je samo 15 minuta, a potom je prebačen u drugu momčad. Za bivšeg mladog hrvatskog nogometnog reprezentativca interes je bio golem, stizale su razne vijesti iz raznih izvora koje su kazivale da ga traže mnogi. Po tim izvorima tražili su ga ruski Soči, belgijski St. Truiden, slovenski Maribor, pa čak i Red Bull iz New Yorka, ali najviše je zagrizao engleski Nottingham Forest. Europski prvak iz 1979. i 1980. godine htio je baš Kulenovića. Neki naši izvori su tvrdili da bi mu bilo zajamčeno mjesto u prvoj momčadi, a Forest je čekao do par dana prije kraja prijelaznog roka da se Kulenović odluči.
Pitamo ga zašto se nakon svih tih ponuda onda ipak odlučio za Lokose?

- U Rijeci mi je bilo sjajno, ta godina dana je za mene bila super. Napredovao sam, htio sam da nastavim u tom stilu, htio sam imati kontinuitet. Tražio sam najbolju sredinu za svoj razvoj. Zato mi je Lokomotiva bila najbolja opcija.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Pa dobro, što nedostaje Nottingham Forestu, zar se tamo ne bi moglo napredovati? Navodno je ponuda s Otoka bila sjajna?
- Ne znam koliko ste bili upućeni u sve to, ali nije to bila ponuda, nema one priče o "milijunima, avionima i kamionima". Ali, svejedno, tu je novac bio najmanje bitan. I da su u igri bili milijuni, ja sam odlučio ostati u Zagrebu i otići u Lokomotivu jer to je klub u kojem mogu nastaviti tamo gdje sam stao u Rijeci. Na kraju krajeva, tu sam pred očima Dinama, koji će sigurno pratiti moje igre u Lokosima. Znate, drukčije je kad si stranac u nekoj zemlji na posudbi. Držim da je Lokomotiva moja najveća prilika za daljnji nogometni razvoj. Da, bilo je nekakvih ponuda za mene, ali ovaj izbor je za mene bio najbolja opcija. Konačno, i dalje sam igrač Dinama, imam ugovor još tri godine. Da budem do kraja iskren, za neke svoje inozemne ponude sam samo čuo, a od Nottingham Foresta je zaista došla ponuda. To znam. Ali ne bih se više na to vraćao.

Kazao je još nešto...
- Čemu bih odlazio u inozemstvo? Pa, HNL se strašno kvalitativno podigao posljednje tri godine. Naša liga je ozbiljna liga, jaka europska liga. Tu igrati je prava stvar, u HNL-u se može razvijati i napredovati. Tako ja mislim. Sad, hoće li to netko razumjeti ili ne, ne zanima me.

Vratili smo se na Dinamo. Je li znao da Gavranović odlazi iz Dinama? Zar mu to možda nije bila prilika? Konačno, Deni Jurić je bio vraćen u Šibenik, tek je došao natrag u Maksimir kad je otišao Gavro...
- Znao sam da Gavranović odlazi... Međutim, pa valjda je jasno da nisam samo ja odlučivao. Dinamo je odlučio da idem na posudbu, oni su mi to predložili. Nije to bila moja samostalna odluka. Dinamo je za mene od malih nogu svetinja, svaka minuta u plavom dresu je nešto drukčija od bilo koje druge. Zapravo, Dinamo i ja smo se skupa složili, bila je to zajednička odluka da idem na posudbu. Zaključili smo da ne smijem baciti u vjetar onu godinu dana koju sam odlično odradio u Rijeci. Pa ja sam mlad, imam samo 21 godinu, moram se razvijati i igrati.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Ima li možda neku garanciju da će u Lokomotivi biti u prvoj momčadi?
- Niti u jednom klubu nema te garancije. Sve će ovisiti o tome kako ću trenirati i raditi, kako ću se uklopiti u viziju trenera i ljudi u klubu. Lokomotiva je mlada momčad, koja "leti" po terenu. To se moglo vidjeti u početnim kolima ovog prvenstva. Sve pršti od presinga i trke. Sve to meni odgovara. Naravno, oni su već odigrali nekoliko prvenstvenih utakmica, moram sada ući u ritam treninga i utakmica, upoznati se s momčadi. Na meni je sad nametnuti se i uhvatiti svoje mjesto u momčadi. Momčad mi se jako sviđa, daj Bože da sve ispadne kako treba.

Što očekuje u sutrašnjici, hoće li se vratiti u Dinamo?
- Ne znam što život nosi. Na kraju, to će odlučiti Dinamo, a ne ja. Vidjet ćemo što će biti za godinu dana. Ako Dinamo neće na mene računati, trebao bih biti spreman za inozemstvo - zaključio je Kulenović.

Linker
22. listopad 2021 12:29