Foto: Tom Dubravec / CROPIX
USUSRET VELIKOM DERBIJU

NEMA VIŠE ULAZNICA ZA SJEVER! TORCIDA NAJAVILA KOREOGRAFIJU 'Osim što ćemo navijanjem pružiti podršku Bijelima, učinit ćemo još jednu veliku stvar'

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 04. ožujak 2020. 14:05

Okrugli će ovo biti derbi Hajduka i Dinama, po službenoj statistici koja broji i one registrirane za zelenim stolom, današnji susret je 90. po redu u Prvoj HNL. Dinamo ima prednost jer je dobio 41 utakmicu, 23 su završile neodlučeno, a 25 ih je dobio Hajduk.

Što se tiče susreta igranih u Splitu, tu je Hajduk u prednosti, jer je od 44 utakmice dobio 19, Dinamo je na Poljudu slavio 11 puta, a u 14 navrata bilo je neriješeno. Zajedno s utakmicama igranima u Kupu i Superkupu, odigrano ih je 118 - 33 puta je slavio Hajduk, 29 je bilo remija, a 56 pobjeda dosad je slavio Dinamo.

Na derbiju između Hajduka i Dinama bit će najmanje 20 tisuća ljudi, jer je već dan prije utakmice bilo toliko osiguranih mjesta na Poljudu. Prodaja karata počele je prošli tjedan, još prije gostovanja kod Osijeka, a pretplatnicima koji ih je oko sedam tisuća, pridružio se još 13 tisuća ljudi koji su do utorka popodne nabavili ulaznicu za utakmicu.

Split,101119
Stadion u Poljudu, nogometna utakmica 1.HNL izmedju: HNK Hajduk - NK Osijek.
Na fotografiji: Torcida. 
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandžić/Cropix

Sigurno će biti i onih koji će kartu kupiti na dan utakmice, jer stižu s udaljenijih destinacija. Hajdukove utakmice s Dinamom su uvijek ekstra posjećene, primjerice, na prošlom derbiju u Splitu u prvom dijelu prvenstva koji je igran krajem kolovoza bilo je - 29.359 gledatelja.

Također valja istaknuti kako je iz Hajduka stigla obavijest da su ulaznice za za sjevernu tribinu Poljuda rasprodane, u prodaji su još ulaznice ulaznice za Istok, Zapad i Obiteljsku tribinu. Osim spomenutog treba reći da je Torcida najavila i posebnu koreografiju za ovaj derbi.

- Osim što ćemo svojom brojnošću i navijanjem danas pružiti podršku Hajduku, učinit ćemo još jednu veliku stvar. Ime legendarnog kapetana Frane Matošića koji se svojim igrama i golovima odavno upisao u vječnost i u srca navijača Hajduka upisati ćemo u park Za sva vrimena! Kutije za donacije bit će na ulazima na sjevernu tribinu prije utakmice. Važno! Na Sjever uđite najkasnije 1 sat i 30 minuta prije početka utakmice radi koreografije!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 03:25