TRAŽI SE BROJ 1

NEMA ZIME NAKON OHANDZE Trener Hajduka promijenio pet napadača, zaigrala i 18-godišnja nada, a stvar je spasio nenadani junak

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. ožujak 2018. 09:21

U četiri mjeseca, koliko je prošlo od pobjede Rudeša na Poljudu, Hajduk je ponovno ugostio Zagrepčane, ali sa bitno izmijenjenom momčadi.

Što ozljede, što odlasci, ali samo je pet istih među Bijelima zaigralo od početka u oba dvoboja s Rudešom. Šestorica su se promijenila, među njima i dva najvažnija, Erceg i Ohandza.

Dok Ercega nema od zimske stanke, jučerašnji dvoboj sa Rudešom otvorio je "post Ohandza eru". Kopić je protiv Rudeša ostao vjeran formaciji 4-3-3, a mjesto u napadu dobio je HNL debitant, 18-ogodišnji Franko Kovačević.

Zaigrao je Kovačević je na desnom krilu, Said je uzeo ulogu "devetke" koju je imao Ohandza, dok je Gyurcso očekivano dobio povjerenje na lijevom krilu. Prvi put je tercet "špiceva" istrčao u istom sastavu i to se osjetilo u prvih 45 minuta. Rijetke šanse i čista mreža Rudeša epilog je prvog dijela.

U drugom poluvremenu je Kopić rotirao upravo napadače, jer jasno je da će igra u tercetu "špiceva" biti pod posebnim povećalom. Pola sata je dobio Almeida, nešto manje od 20 minuta 17-ogodišnji Michelle Šego.

Ali, jedini strijelac je na kraju Gyurcso. Puno je prilika bilo u finišu, mogli su Said i Almeida upisati ime na semafor, međutim nisu znali pronaći put do mreže. Zato ne čudi da je Kopić probao pet napadača, a više ih i nije imao u kadru. Bit će sigurno još "testiranja", jer nakon odlaska Ohandze, traži se "match winner", traži se golgeter broj jedan.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 09:17