Šime Gržan (lijevo)
 GORAN SEBELIC/CROPIX
ODBIJENICA OSIJEKU

Nenad Bjelica nudio četiri svoja igrača za odličnog napadača, ali hrvatski prvoligaš odbio ponudu!

Osječki glavni menadžer dovest će tog igrača na ljeto, ali htio ga je odmah. No, plan je propao...
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 26. siječanj 2021. 20:38

U ponedjeljak je Šime Gržan zatražio razgovor s Upravom Istre 1961, sa željom da potakne dogovor o njegovom promptnom transferu u Osijek. No, kako doznajemo iz vodstva kluba, Istra 1961 neće pustiti brznogog napadača.

U opciji koju nudi Nenad Bjelica, a po kojoj bi u zamjenu za Gržana u Pulu na posudbu išli oni igrači između 3-4 ponuđenih (Talys, Mišković, Latković, golman Barešić) o trošku Osijeka, u Istri smatraju da mogu samo izgubiti. Točno je da Gržanu u lipnju istječe ugovor, ali je do tada na bubnju prvoligaški ostanak. Doprinos igrača Gržanove kvalitete za Istru je bitno važniji i materijalno “teži” nego što bi bilo nekoliko mlađih igrača i eventualni postotak od budućeg transfera Gržana iz Osijeka.

U svakoj opciji koju sada ima Istra, ona financijski više ne može profitirati odlaskom Gržana, bilo to u ovom i pogotovo u ljetnom prijelaznom roku. Kad bi sada otišao, bitno bi se oslabila momčad i šanse da Istra zadrži prvoligaški status, jer novca za dovođenje igrača slične kvalitete nema. Može li se onda nešto u tom smislu promijeniti, primjerice, veća odšteta?

Teško, jer Osijek ima dogovor s igračem za lipanj, kada je besplatan. Može li bojazan da bi ga ostanak mogao omesti u formi navesti Istru da popusti? Teško, jer Istra nema alternative. Uz to, Gržan je profesionalac. Ne bi ni njemu dobro bilo da u 22 utakmice koje slijede, ako ostane u Puli, bude bezvoljan, jer tih četiri mjeseca su i svojevrsna priprema forme za (snažniju) konkurenciju koja ga očekuje u Osijeku.

Prijelazni rok traje do 15. veljače i moguća je promjena situacija kod svakoga. Zasad u Pulu nije stigao Bande, iako kažu u klubu da je s igračem dogovoreno, ali Ajax ima svoje računice, pa se i dalje pregovara. Postoji realna opcija da se u Španjolsku vrati Sane, čime bi se oslobodio budžet za dovođenje napadača.

No, sve to skupa s Gržanom zapravo i nema poveznice. Takvog igrača Istra nema šanse pronaći u ovo kratko vrijeme taman da i transferno škrti Baski osiguraju neki novac. A prvenstvo je u punom jeku...

Linker
12. ožujak 2021 20:55