VLADO KOS/CROPIX
NOVO POJAČANJE OSIJEKA

Nenad Bjelica objasnio dovođenje 32-godišnjeg napadača: ‘I ja sam najbolje igrao baš u tim godinama‘

Ako ispuni brojke koje mu je postavio Bjelica, ugovor se automatski produljuje sve do 2023.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 07. siječanj 2021. 11:01

Jučer je u Rovinju bio zanimljiv dan. Osijek je angažirao prvo ovozimsko pojačanje jer je trener Nenad Bjelica odlučio dovesti napadača Mihreta Topčagića, kojeg jako dobro zna budući da mu je već bio trener u Austriji. Radi se o središnjem napadaču, pravom centarforu rođenom u Gračanici u BiH, iskusnom igraču koji ima austrijsko državljanstvo. U redove prvoligaša s Drave došao je iz Litve, iz Suduvije, momčadi u kojoj je igrao s bivšim Bijelo-plavima, vratarom Ivanom Kardumom, vezistom Domagojem Pušićem i napadačem Josipom Tadićem.


- Ne mogu ne reći kako su mi svi oni puno lijepih stvari ispričali o Osijeku i uvjerili me da izborom ovog kluba za nastavak karijere sigurno neću pogriješiti - izjavio je Mihret Topčagić u svom nastupnom govoru po potpisu ugovora, koji će ga uz Osijek vezati idućih godinu i pol dana.

image
Bjelica i Topčagić
Screenshot: NK Osijek

Velike ambicije

Jasno je stavio do znanja kako jako dobro zna u kakvu sredinu dolazi.
- Iskreno sam vrlo ponosan što sam došao i što ću igrati za Osijek, klub tako bogate tradicije i velikih ambicija. Čim mi je moj bivši trener Bjelica ponudio takvu mogućnost, prihvatio sam njegovu ponudu i radujem se našoj novoj suradnji - kazao je Topčagić.


Svjestan je, naglasio je to, kako ga čeka u momčadi standardni Argentinac Ramon Mierez.
- Da, poznato mi je to. Puno već znam o njemu. Radi se o mladom napadaču, koji je veliki potencijal. Tu sam da mu pomognem da se još više razvije i napreduje, pa dostigne i višu razinu. Već sada je top napadač, a siguran sam da će biti i još bolji - rekao je Topčagić nakon što su ga Osječani predstavili kao svoje najnovije pojačanje.


Jučer je već i trenirao s Bijelo-plavima, došao je i do prvih dojmova.
- Odradili smo jedan trening, svi su me jako dobro prihvatili, a odmah sam se uvjerio kako Osijek ima momčad za velike stvari. Nadam se da ćemo se zajedno boriti za trofeje - izjavio je Mihret Topčagić.


Svoje zadovoljstvo njegovim angažiranjem nije skrivao ni trener Nenad Bjelica.
- Vodio sam ga u svojim trenerskim, a njegovim igračkim počecima i znam o kako se dobrom igraču i karakternom mladiću radi. Imali smo u Austriji puno zajedničkih lijepih trenutaka i iskustava. Siguran sam da će nam biti ozbiljna i prava konkurencija za našeg u jesen odličnog Miereza, a u nekim utakmicama i onaj koji svojim kvalitetima može pomoći u razbijanju protiv nas sve češćih bunkera protivničkih momčadi. Čekao sam pravi trenutak kada ga mogu dovesti u Osijek, a to se dogodilo sada kada nam je došao kao slobodan igrač. Samim tim financijski nam je taj transfer vrlo povoljan, a sam Topčagić ima neke brojke koje smo dogovorili da ih mora ostvariti kako bismo mu ugovor produžili i do 2023. godine. Ne dvojim, biti će nam jako koristan jer je u pravim igračkim godinama. Uostalom, i ja sam najbolje igrao, najzrelije, baš u tim godinama - kazao je trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica.

Bit će toga još

Prvi je transfer tako prvoligaš s Drave realizirao, ali nije to i sav posao koji misli završiti u zimskom mercatu. Još je Bjelica, sam je to otkrio, u pregovorima i nadanjima da će realizirati transfer jednog ofenzivnog veznog igrača, što samo prisnažuje više puta od njega ponavljanim riječima kako će Osijek u proljeće ući još bolji i kvalitetniji nego što je bio minule jeseni.

GDJE JE SVE IGRAO

Osijek (Hrvatska)
Suduva (Litva)
Wolfsberger (Austrija)
Altach (Austrija)
Shakhter Karaganda (Kazahstan)
Admira Wacker (Austrija)
Kärnten (Austrija)
St. Michael (Austrija)

32 godine ima iskusni napadač, rođen je u lipnju 1988. u Gračanici
250 tisuća eura vrijednost je Mihreta Topčagića prema portalu TM
193 centimetara visok je napadač kojeg je angažirao Nenad Bjelica

Unaprijed, prije odlaska na dvotjedne pripreme u Istri, prvoligaš s Drave je dogovorio s kim će Bijelo-plavi odmjeravati snage i provjeravati formu. No, po dolasku u Rovinj, u svoju već dobro poznatu bazu, na licu mjesta su dogovoreni i točni termini u kojima će igrati svoje pripremne utakmice.


Prvi ovogodišnji izlazak na igralište i nadmetanje s nekim protivničkim sastavom Osijek će imati ove subote, kada će s početkom u 14.30 sati igrati s drugoplasiranom momčadi jesenskog dijela prvenstva Austrije, Sturmom. Idući će pripremni ogled imati sa slovenskim Koprom u petak, 15. siječnja, s početkom u 14 sati, a posljednju provjeru onog što su učinili tijekom priprema imat će dan kasnije, u subotu, 16. siječnja, kada će im protivnik biti drugoplasirana momčad Mađarske MOL Fehervar i to u vrlo ranom terminu, s početkom u 11 sati, i to zbog toga što će odmah po završetku utakmice krenuti kući u Osijek.


Za utakmice sa Sturmom i Koprom dogovoren je live-stream prijenos, a još traju pregovori i živi nada da će simpatizeri Bijelo-plavih svoje ljubimce uživo na isti način moći gledati i protiv MOL Fehervara. Sve tri pripremne utakmice momčad trenera Nenada Bjelice odigrat će na glavnom igralištu sportskog kompleksa u Rovinju, a jasno prema još važećim uputama epidemiologa i Nacionalnog stožera civilne zaštite bez nazočnosti gledatelja. (dr)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 09:47