GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix
ZANIMLJIV NA TRŽIŠTU

Nenad Bjelica odbio poziv nogometne legende i bivšeg igrača Juventusa: ‘Nisam zainteresiran za taj posao‘

‘Imam ugovor na još dvije i pol godine, no možda se ta opcija otvori u budućnosti‘
Piše: Darko Ružić, Damir DobrinićObjavljeno: 19. siječanj 2021. 10:59

Jerzy Brzeczek jučer je postao bivši izbornik Poljske nakon što mu je nakon dvije i pol godine suradnje predsjednik Saveza Zbigniew Boniek uručio otkaz. Neki poljski mediji pišu kako će Boniek, bivši igrač Juventusa s odličnim vezama u Italiji, novog izbornika dovesti iz te države, da su glavni kandidati Marco Giampolo, Massimiliano Allegri, Luciano Spalletti... No, u dijelu medija spominje se - Nenad Bjelica!

- Predsjednik Nogometnog saveza Poljske zvao me nedavno kako bi me pitao do kad imam ugovor s Osijekom. Neki talijanski klub bio je zainteresiran za mene, a pričali smo i o poljskoj reprezentaciji. No, sada nisam zainteresiran za poziciju izbornika Poljske, imam ugovor na još dvije i pol godine, no možda se ta opcija otvori u budućnosti - prije pet dana je u intervjuu poljskoj novinarki Beati Oryl-Stroinskoj kazao Bjelica.

Mediji ne odustaju

Dio medija, bez obzira na te riječi trenera Osijeka, ostavlja Bjelicu, vrlo cijenjenog stručnjaka i u Poljskoj, u igri za mjesto izbornika. Drugi, pak, naglašavaju da od angažmana bivšeg trenera Lecha iz Poznanja neće biti ništa, već da ga je Boniek kontaktirao kako bi mu ponudio mjesto trenera talijanskog prvoligaša Torina u kojem je pred otkazom Giampaolo, kojeg Boniek želi na poljskoj klupi...

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

U međuvremenu, Bjelica se sa svojim osječkim učenicima vratio iz Rovinja, a jučer su opet trenirali u svom Gradskom vrtu. Dočekali su ih u gradu na Dravi snijeg i velika hladnoća, ali zastoja u procesu treninga zbog toga nema.
- Spremni smo za nastavak natjecanja i takvi dočekujemo prvu utakmicu!
Ipak, na neke je probleme ukazao.
- Bilo je u svim utakmica situacija koje su nam pokazale što u ovom tjednu moramo popraviti. Na tome ćemo imati naglasak u treninzima i vjerujem da se uočeni problemi neće ponoviti - kazao je Bjelica.
Nakon utakmice s Koprom pohvalio je nastup mladića koje je iz momčadi Osijeka II priključio svom kadru večer prije, Adriana Leona Barišića i Filipa Mekića.

Nakon generalke osvrnuo se na prvi nastup ovozimskih pojačanja Mate Miloša i Petra Brleka.
- Drago mi je da smo protiv MOL Fehervara vidjeli i njih dvojicu na djelu. Smatram da smo u njima dobili dva ozbiljna igrača - veli Bjelica.

Razlozi su njegovom zadovoljstvu obavljenim u pripremnom razdoblju sadržani u još nečemu...
- Nismo imali ozbiljnijih ozljeda naših igrača, a jedino je Merveil Ndockyt taj koji nije imao sreće. Dugo već vuče ozljedu zbog koje će danas biti podvrgnut operacijskom zahvatu - rekao je trener Bjelica.
Ta će operacija biti obavljena u Specijalnoj bolnici Akromion u Krapinskim toplicama, ali izvjesno je da će Ndockyt imati pred sobom dug oporavak i da ga u proljeće neće biti u krugu kandidata za natjecateljske utakmice.
Za Bjelicu je od svega najvažnije da je stekao uvid u mogućnosti svih igrača koje je imao na raspolaganju tijekom priprema. Malo je u stvari imao nejasnoća i dvojbi jer jako dobro i inače zna tko i koliko može, ali svi su se dobro pripremili i svatko je imao prigodu pokazati koliko u ovom trenutku, kada je nastavak prvenstva pred vratima, zapravo može.

Samim tim i kada je njegova udarna momčad u pitanju dvojbi ima tek za jedno, najviše dva mjesta ili prezimena...
- Oni koji su počeli igru s MOL Fehervarom, čine momčad koja će vjerojatno igrati protiv Lokomotive. Kažem “vjerojatno” jer može biti u pitanju jedan ili najviše dvojica o kojima još razmišljam - kazao je Bjelica.

image





VLADO KOS/CROPIX Cropix

Najdelikatnija je situacija, nakon odlaska Ante Majstorovića u Shanghai, koga će Osijekov trener izabrati kao stoperskog partnera kapetanu momčadi Mili Škoriću.
- Prvo moram naglasiti da je odlazak Majstorovića bio neminovan. Takva se ponuda ne odbija ni od igrača ni od kluba. Sam Ante je zaslužio svojim radom da mu izađemo ususret. Kamo sreće da takvih igrača u budućnosti bude što više u našem klubu. Ostali su nam sada na raspolaganju kao stoperi Škorić, Caro, Lončar i Gutieri, vidjet ćemo tko će ući u momčad - ispričao je Bjelica. Dodao je pritom i sljedeće...
- I dalje ćemo biti aktivni u prijelaznom roku. U oba pravca, pa su mogući i još neki odlasci, ali i dolasci u Osijek - rekao je Bjelica.

Rampa za odlaske

U rubriku “odlazaka” mogao bi uskoro ući Brazilac Oliveira Talys, za kojeg postoji dosta zanimanja drugih klubova, a u onu “dolazaka” među Bijelo-plave sigurno neće doći Damian Kadzior, kojeg su neke društvene mreže već označile novim pojačanjem.
- Nije to realno očekivati - kratko je poručio Bjelica.
A umirujuće su navijačima Bijelo-plavih odzvonile njegove riječi o mogućem transferu, odlasku, nekog od njih.
- Ove zime više nitko iz prve momčadi neće otići - kaže Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 03:46