VLADO KOS/CROPIX
TRANSFER OD 2,5 MILIJUNA

Nenad Bjelica ostao bez jednog od svojih najboljih igrača: ‘Vjerovali ili ne, meni novac nije presudan!‘

Ante Majstorović oprostio se s Gradskim vrtom i karijeru nastavlja u klubu koji trenira Ivan Leko
Piše: JL.Objavljeno: 18. siječanj 2021. 16:15

Danas Ante Majstorović putuje u Kinu, gdje će potpisati svoj novi profesionalni ugovor. Ovoga puta sa Shanghai SIPG-om, kako sam podsjeća, najboljim i najuglednijim kinenskim klubom. U Gradskom vrtu, kao Bijelo-plavi, ostavio je dubok trag. Iza njega su 55 odigrane utakmice, u kojima je nerijetko bio najbolji igrač momčadi.


- Proveo sam u Osijeku godinu i pol nezaboravnih dana. Rekao bih da je sve u to vrijeme bilo upravo savršeno i iskreno se, od srca, zahvaljujem svim ljudima u klubu, koji su me od prvog dana jako lijepo primili i s kojima je bio užitak surađivati. Svi su mi oni, dakako uz moje suigrače, omogućili napredak i bili dijelom okolnosti koje su dovele do toga da postanem bolji igrač - kazao je Ante Majstorović.


Pripreme u Rovinju, gdje su ih upražnjavali Bijelo-plavi, napustio je prije njihovog završetka. Tako se poklopilo, veli, stigla je ponuda koja se ne odbija, ona za koju se u pravilu naglašava “nemoralna”. Nije puno dvojio kada je čuo o čemu se radi i kakav mu se transfer otvorio.


- Raspitao sam se o klubu koji je zainteresiran za mene. Sa svih strana dobio sam informacije koje su mi koristile. I naš je Goran Tomić puno lijepih riječi imao o Shanghaiju, pa sam ubrzo donio odluku. Hvala treneru Nenadu Bjelici na razumijevanju, svima koji su mi omogućili da se prijateljski rastanemo - izjavio je Majstorović.


Onda je uslijedio oproštaj od dosadašnjih suigrača, poslije čega je iz Rovinja otišao u rodnu Hercegovinu, iz koje nam se javio telefonom.
- Sve je riješeno. Danas putujem i na licu mjesta će sve biti obavljeno onako kako to Kinezi traže i sukladno njihovim propisima. Već sam u stvari potpisao sve što je potrebno, a ugovor će me uz Shanghai vezati iduće dvije godine, s mogućnosti da bude produžen za još godinu dana - rekao je Majstorović.


Osijeku će u tom transferu pripasti oko 2,5 milijuna eura. I Ante će proći više nego dobro. Trebao bi, nije potvrdio, ali uvijek negdje informacije procure, zarađivati oko 700 tisuća eura godišnje.
- Možda netko u to i neće povjerovati, ali nije novac bio presudan u mojoj odluci. Jednostavno sam kada mi je stigla ponuda odlučio da se takva ne odbija, ali i da je došlo vrijeme za novi iskorak u karijeri. Igrati u tako velikom klubu, najvećem i najboljem u Kini, ozbiljan je izazov, za mene kao igrača i čast i obveza. Radit ću s našim trenerom Ivanom Lekom, govorim engleski i mislim da jezične barijere s novim suigračima neće biti. Imao sam i ranije ponuda za igranje u inozemstvu, neke su bile jako zanimljive, ali ni jedna ovako konkretna i izdašna kao iz Shangaija - ispričao je Ante Majstorović.

Zauvijek navijač

Ostavio je tako svoje Bijelo-plave, grad na Dravi i brojne poštovatelje i prijatelje u Slavoniji, od danas ide novim putem, kineskim, ispraćen od svih iskrenim željama za nastavak uspješne karijere.
- I ja Osijeku želim sve najbolje. U ovom trenutku nisam više njegov igrač, ali zauvijek ću ostati njegov najveći navijač. Hvala i našim navijačima, uvijek sam osjećao njihovu podršku, koja me je poticala na što bolje igre - veli Majstorović.


On i Osijek vole se, nedvojbeno, javno i to bez ikakve zadrške. Šteta je za momčad trenera Nenada Bjelice što je ostala bez jednog od svojih najboljih igrača. I to u sezoni kada ima neskrivene i često otvoreno naglašavane ambicije juriša na jedan od dva moguća trofeja.


- Ima Osijek iznimno kvalitetan igrački kadar, ima i širinu u njemu, ima odličnog trenera i vjerujem da će ostvariti svoj natjecateljski cilj, a da ću na kraju sezone i ja dobiti medalju za osvojeni trofej - s osmijehom je rekao Majstorović.


A za kraj je imao i zanimljivu izjavu. Sažeti je možemo u njegovu misao da rastanak s Osijekom ne mora biti zbogom već doviđenja jer...


- Volio bih se jednoga dana vratiti u ovaj lijepi grad, u klub u kojem sam toliko toga dobroga doživio, te zaigrati na travnjaku novog stadiona na Pampasu. Vidjet ću što će nam svima vrijeme donijeti, ali Osijek ću zauvijek doživljavati kao svoj dom - kazao je Ante Majstorović, koji će danas iz Zagreba zrakoplovom, uz jedno presjedanje, vjerojatno u Parizu, odletjeti u daleki Šangaj.

Koga će na kraju izabrati Bjelica?

S obzirom na odlazak Majstorovića, u Osijekovom će udarnom sastavu ostati upražnjeno mjesto jednog stopera. Nije trener Nenad Bjelica bez rješenja. Samo mora odabrati ono za koje je siguran da je najbolje. U kadru ima Danijela Lončara, mladca koji je prošao Osijekovu školu nogometa i već nanizao lijep broj nastupa, ali i Brazilca Tomelina Gutierija, jednog od najiskusnijih među Bijelo-plavima, te Španjolca Antonija Cara, koji i jest doveden kao onaj koji bi trebao ući u momčad ako netko od standardnih, Škorić ili Majstorović, odu u inozemstvo. Sada je odluka na Bjelici. On je taj koji će odlučiti koga postaviti u srce svoje obrane ispred vratara Ivice Ivušića...

2,5 milijuna eura vrijednost je transfera Majstorovića u Kinu
0,7 milijuna eura godišnja je plaća Majstorovića u Shanghaiju

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 14:27