Srdjan Vrancic / CROPIX
PRVAK SAMOKRITIKE

NENAD BJELICA OTKRIVA: Imao sam jednog igrača koji kad je pogriješio, ništa mu nisam morao kazati, sam sebe bi pojeo! Znate li tko je takav u Dinamu?'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. ožujak 2020. 12:20

Na subotnjoj utakmici protiv Rijeke (4.0), Nenad Bjelica je dobio sjajne odgovore od praktički svih svojih igrača. Poglavito od Brune Petkovića kojeg ja na startu opet ostavio na klupi za pričuve. Ali Bruni 'nazionale' je ulaskom u igru pokazao sve svoje vrhunske kvalitete.

- Cilj mi je da od svakog igrača izvučem maksimum. Kod jednog igrača to napraviš na jedan, kod drugog na drugi način. Nekad igraču pomogneš kad ga staviš na klupu ili na tribinu. To su mladi ljudi koji cjelokupnu situaciju oko njih ne mogu kontrolirati na najbolji moguči način. Ako ne ide s razgovorom, s verbalnim uputama, onda moraš donositi odluke kako bi oni shvatili da moraju više i bolje. Nisu to neke posebne odgojne mjere, već procesi u nogometu, sazrijevanje igrača. Sve to moraju proći da bi bili vrhunski.

Znači Petkoviću je pomoglo što ste ga gurnuli na klupu?

- Kažem vam, nekim igračima je dovoljno uputiti pogled kritike, postoje igrači kojima to ništa ne pomaže, nego im pomaže kad ih staviš na klupu ili tribinu. Svaki igrač je drukčiji, prema svakom pristupi mora biti drukčiji.

Je li se Petković prezentacijom protiv Rijeke kvalificirao na udarni sastav u Splitu?

- Svi koji su igrali protiv Rijeke su se kvalificirali! A tko će igrati, vidjet ćemo. Čak i oni koji nisu nastupili protiv Rijeke mogu biti opcija za Poljud. Protiv Rijeke su me baš svi razveselili, a odabrat ćemo najsprenije za ogled s Hajdukom.

Onda je spomenuo jednu zanimljivu priču vezanu uz ovu temu.

- Imao sam jednog vratara u Austriji koji je jako malo griješio, ali kad je pgriješio, ništa mu nisam morao kazati. Bio je toliko samokritičan da bi sam sebe 'pojeo' zbog greške. Znate li tko je takav u Dinamu? Dominik Livaković. Iznimno je samokritičan, tog dečka uopće ne trebaš 'hladiti' ili kritizirati, on je jako stabilan, nikada Livakoviću ne trebaš kazati da je pogriješio. On to zna. Kad bi mu netko još to naturio na nos, onda bi to bilo kontraproduktivno.

Morali smo Bjelicu pitati ponešto o kapetanu Arijanu Ademiju koji je u subotu odigrao veliku partiju.

- Arijan Ademi tek sad kreće igrati svoj najbolji nogomet! Sad je najracionalniji, najiskusniji, ne trošiš se ne nepotrebne kilometre. Ademi ulazi u najbolje nogometne godine. Njegov pristup i kapetansko ponašanje nikad nije bilo upitno.

Prati li trener Modrih Robbieja Burtona, momka koji je stigao iz Arsenala, te Mathiasa Godoya, dečka iz Argentine? Je li to materijal za prvu momčad?

- Pratimo mi sve igrače, ne samo Burtona i Godoya, nego i Daničića i sve ove koji su došli i koje imamo u drugoj ili mladoj momčadi. Vidjeti ćemo kako će se ti dečki razvijati u drugoj momčado i u kojoj ćemo mjeri moći na njih računati slijedeće sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 22:32