CROPIX
VARIJACIJE NA TEMU

NENAD BJELICA UVEO PRAKSU KAKVA NE POSTOJI NITI U JEDNOM DRUGOM HRVATSKOM KLUBU Dinamo u 12 utakmica igrao s 12 različitih sastava

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. listopad 2018. 12:28

Ostao je Nenad Bjelica vjeran svojoj ideji, nastavio je s rotacijama u HNL-u, u Koprivnici se tako u udarnih 11 iz momčadi koja je startala neki dan u Trnavi našao tek Arijan Ademi.

Bila je to 12. različita momčad u 12. prvenstvenom kolu, još niti jednom, dakle, Bjelica nije protivnicima u HNL-u suprotstavio istih startnih 11.

Broj igrača koje mijenja u odnosu na prethodnu utakmicu varira od prilike do prilike, recimo, protiv Slavena Belupa su igrala i samo trojica koja su krenula po pobjedu u Puli.

Dva puta je Bjelica bio ‘blizu’ da ponovi momčad, protiv Lokomotive i Intera razlika je bila u Kneževiću odnosno Gojaku, dok je dva tjedna zaredom, protiv Rijeke i Gorice, ponovio istih 10 igrača, razliku napravio tek na lijevom boku.

Vizija sa smislom

Protiv Rijeke je igrao Leovac, protiv Gorice Musa. Tko zna, da je Leovac bio zdrav i spreman, možda bismo tada prvi i dosad jedini put vidjeli istih Dinamovih 11 u HNL-u.

Bjelica je nakon prvog ‘eksperimenta’ i remija s Rudešom na samom početku prvenstva slušao i kritika na svoj račun zbog toga što je promijenio čitavu momčad koja je nekoliko dana ranije pobijedila Hapoel 5:0, međutim iduće su utakmice i u Europi i HNL-u pokazale da njegova vizija ima smisla.

- Upravo su te rotacije dale širinu i zato mogu dati svima prilika i imati toliko igrača koji su u dobroj formi, a jedini naš kiks dosad je Rudeš - tvrdi Bjelica, a rezultati mu daju za pravo.

U Koprivnici je ‘rotacijska momčad’ donijela još jednu pobjedu, nekad do pobjede dođe lakše i efikasnije, nekad malo teže kao jučer, ali Dinamo uza sve te promjene mirno brodi HNL-om i sigurno drži vrh. Jer, doista, osim protiv Rudeša, Modri su bodove izgubili još jedino protiv Rijeke i Hajduka, a to su ipak derbiji, ti se remiji ne mogu smatrati neuspjesima.

Spomenimo i ovaj podatak. Nikola Moro i Mario Šitum vratili su se, dakle, u kadar, štoviše, obojica su jučer zaigrali u prvih 11. Mori je to bio i debi u HNL-u pod Bjeličinom palicom, a time je postao 32. Dinamov igrač koji je ove sezone zaigrao u jednoj prvenstvenoj utakmici. Da, već 32., a još nije ni studeni! Neki koji su igrali, doduše, više i nisu u Maksimiru, poput Lecjaksa, Doumbije, Šempera, Fiolića i Hodžića. A u ta 32, recimo, nije Filip Benković koji prije odlaska u Leicester nije zaigrao u HNL-u ove sezone. Ipak, u tim promjenama postoji i igrač koji je do Koprivnice imao maksimalnu minutažu. To je Ivan Šunjić, čiji su stopostotni učinak i u ovoj utakmici spriječili kartoni.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 01:41