DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix
STIŽU POJAČANJA

Nenad Bjelica već slaže kockice za iduću sezonu: Osijek je pred potpisom još jednog novog nogometaša

Nije nemoguće ni da prodaja nekog od igrača iz aktualnog kadra bude posljedica dovođenja pojačanja
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. svibanj 2021. 15:10

Osijek je navodno pred potpisom još jednog novog igrača za iduću sezonu. Nakon najboljeg pojedinca Istre Šime Gržana čiji je transfer dogovoren još zimus, potom otkupa ugovora Ramona Miereza od Alavesa za što je izdvojeno rekordnih 2,5 milijuna eura, pred dogovorom je i suradnja s nekoć mladim BiH reprezentativcem Amerom Hirošem.

Hiroš je dijete Željezničara i nesuđeno pojačanje Sarajeva, a u aktualnoj sezoni nosio je dres Mladosti iz Kaknja za koju je ove sezone upisao 23 nastupa uz sedam pogodaka i dvije asistencije. BiH mediji prenose kako je transfer gotova stvar te da je Hiroš postigao dogovor s Osijekom u kojeg će doći čistih papira, odnosno bez odštete, te da ga od potpisa dijeli samo liječnički pregled. Koliko ima istine u tim tvrdnjama pokazat će dani koji slijede.

Kako bilo, iako je preostalo odraditi još 90 minuta aktualne sezone Nenad Bjelica već sada, i prije nego što je prijelazni rok službeno počeo, već radi na formiranju momčadi za novu u kojoj će Osijek pokušati napraviti novi rezultatski iskorak, i u nacionalnim natjecanjima, ali i u Europi u kojoj izazovi počinju 22. srpnja. A izazov za Bjelicu bit će formirati kadar koji će istovremeno odgovoriti klupskim ambicijama na tri kolosijeka, u prvenstvu, Kupu i Konferencijskoj ligi. Također, neke od 11 igrača koji su prošlu sezonu proveli na posudbi Bjelica će zadržati u kadru i preostaje vidjeti tko će proći selekciju.

Osijek će u prijelaznom roku tražiti pojačanja u posljednjoj liniji, veznog nogometaša s izraženim ofenzivnim karakteristikama i krilnog napadača. Naravno, dolazak još ponekog igrača ovisit će i o mogućim odlaznim transferima. Doduše, nije nemoguće ni da prodaja nekog od igrača iz aktualnog kadra bude posljedica dovođenja pojačanja. Većinu posla oko formiranja kadra za novu sezonu u Osijeku namjeravaju zgotoviti u idućih mjesec dana, odnosno do početka priprema i prve prozivke u Gradskom vrtu.

- Nastojat ćemo da skoro svi igrači koje planiramo dovesti stignu do 14. lipnja. Nakon toga dolasci će ovisti od odlascima. Ako ode neki igrač onda ćemo tražiti alternativu za njegovu poziciju - kazao je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 22:44