VLADO KOS/CROPIX
IZGUBIO STRPLJENJE

Nenad Bjelica žestoko kaznio dvojicu igrača, jednog izbacio u drugu momčad: ‘Ovo im nije prvi put!‘

‘Kada smo jesenas imali dva vezana gostovanja u Puli i Rijeci, također su me ozbiljno naljutili!‘
Piše: Darko RužićObjavljeno: 16. siječanj 2021. 11:12

Razigranost brazilskih braniča u Osijekovoj momčadi, Igora Silve i Oliveire Talysa, skupo će ih koštati. Iako još nije nastupilo vrijeme karnevala, brazilski im se temperament, adrenalin, neočekivano povećao u tolikoj mjeri da su zaboravili na ustanovljena ponašanja.

Kršenje discipline

Ozbiljno su u jednom trenutku, pred kraj boravka Bijelo-plavih u Rovinju na pripremama, prekršili disciplinu, a time naveli trenera Nenada Bjelicu da im bez ustezanja odmjeri primjerene novčane kazne.

- Nije im to ni prvi put. Kada smo jesenas imali dva vezana gostovanja u Puli i Rijeci, također su me ozbiljno naljutili, a i tada sam morao reagirati s mjerama koje su mi na raspolaganju. Tada su u sobi igrali PlayStation do četiri ujutro. Nije bitno u čemu su sada pogriješili, ali red se mora znati i pravila ponašanja poštovati - kazao je trener Bjelica.

Obični se ljudi s boravka u Istri, Rovinju, kući vraćaju s ponekim prikladnim suvenirom, koji će ih podsjećati na boravak u toj gostoljubivoj i iznimno lijepoj sredini. A Osijekovi Brazilci su u svoje torbe mogli napakirati čitavo čudo suvenira za iznos novčanih kazni koje su im stanjile bankovne račune.

Nenad Bjelica je iskusan trener, pravedan i pravičan. Iznimno poštuje svakog pojedinca, svakog igrača i suradnika, a zauzvrat, ima li išta normalnije, očekuje pridržavanje kućnog reda i uzvraćanje poštovanja i načina odnosa jednako onako kako ga i sam ima naspram svih. Silva i Talys su ga, najkraće rečeno, jednostavno primorali da ovaj puta umjesto mrkve potegne batinu. Za primjer svima i s očekivanjem da će to biti pouka obojici da se u profesionalizmu zakonitosti koje u njemu vladaju moraju i poštovati.

Talys premješten u drugu momčad

Silva i Talys su u vrijeme boravka u hotelima, a i na pripremama u Rovinju, cimeri. Nebitno je tko koga na grijeh nagovara ili nagovori, ali Bjelica im je morao zbrojiti i one iz prošlosti. Žestoko ih je opalio po džepu, više Silvu nego Talysa, jer između njih je i razlika u platežnom razredu što je očigledno imao u vidu. A Talysa čeka i dodatak, pa će tako od ponedjeljka, do daljnjega, trenirati s momčadi Osijeka II.

image
Igor Silva (desno)




VLADO KOS/CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 14:38