MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
TIJESNA UTRKA DO SAMOG KRAJA

Neočekivani junak Rijeke: ‘Kad bi barem utakmica s Goricom u posljednjem kolu odlučivala o Europi...‘

S dva je pogotka napadač Rijeke Sandro Kulenović potopio Lokomotivu na Rujevici...
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. travanj 2021. 23:13

Ono što je Istra napravila Rijeci prošloga tjedna u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa, to su Riječani napravili nogometašima Lokomotive u subotu na Rujevici! Već nakon pola sata, naime, Rijeka je držala golemu 3:0 prednost, pobjednik je bio odlučen i domaćin je brzo prebrisao pulske traume i vratio se na prvenstveni pobjednički kolosijek, upisavši i petu uzastopnu ligašku pobjedu.

A junak dvoboja bio je napadač Sandro Kulenović, s dva je pogotka “potopio” Lokose, uzdrmao je i vratnicu...

- Najvažnije je bilo da isperemo gorčinu nakon te eliminacije iz Kupa i da se vratimo na pobjedničku stazu. Uspjeli smo u tome i sad se okrećemo neizvjesnoj prvenstvenoj završnici, uhvatili smo priključak s trećeplasiranom Goricom, koja nam bježi samo bod - rekao je Kulenović jutro nakon pobjede protiv Lokomotive.

Visoki napadač riječkoga prvoligaša osvrnu se još jednom na eliminaciju u Kupu:

- Poklopio se naš loš i Istrin odličan dan! K tome, o Istri doista imam visoko mišljenje, jako se podignula dolaskom trenera Jumića i to je stvarno dobra momčad, bolja nego što to pokazuje ljestvica. Puljani su baš nezgodni, nikad nam nije bilo lako igrati protiv njih, a posebno je teško bilo u srijedu, kad su odigrali valjda najbolje ovosezonsko poluvrijeme, iskoristili su svaku svoju priliku i napunili nam mrežu. Pokušali smo se vratiti u nastavku, ali do preokreta nismo mogli.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Trica Lokomotivi došla je kao melem na ranu...

- Točno je, trebao nam je taj uspjeh za vraćanje dobrog raspoloženja. Ušli smo dobro u utakmicu, dogovor je bio da visokim presingom pokušamo inicirati neku njihovu pogrešku. To se i dogodilo u 10. minuti kad je vratar Hendija pogriješio i rano smo poveli. Potom sam i ja dvaput zatresao mrežu Zagrepčana i sve je otišlo na našu stranu, do kraja smo sve kontrolirali, a mogli smo zabiti i još poneki pogodak.

Naglo se dogodilo

Prometnuli ste se u najboljeg igrača utakmice, iako ste samo nekoliko minuta prije početka utakmice doznali da ćete igrati!? Josip Drmić se, naime, ozlijedio na zagrijavanju...

- Bila je to neobična situacija, rekli su mi da ću igrati tek nekoliko minuta prije početka, kad je zagrijavanje praktički bilo pri kraju! Nekako se to naglo dogodilo, nisam bio ni svjestan svega. Na brzinu sam se zagrijao i na kraju je sve dobro ispalo. Nadam se samo da Drmić nije teže ozlijeđen, te da će se brzo vratiti na travnjak.

Taj je vaš primjer ponajbolje potvrdio da igrač u svakom trenutku, mentalno i tjelesno, mora biti spreman za ulazak u igru?

- Točno! Uvijek se, u bilo kojem trenutku, može dogoditi nešto neočekivano. Nisam imao nikakvu psihološku kočnicu, budući da sam ionako priželjkivao priliku za igru tijekom dvoboja, pa sam bio mentalno spreman. Odagnao sam od sebe razmišljanje o tome da nisam dobro zagrijan, te da bih se tako nezagrijan mogao ozlijediti, nego sam od prve minute ušao maksimalno angažirano u utakmicu. A tako zapravo jedino i znam, dao sam sve od sebe da iskoristim ukazanu mi šansu i vjerujem da sam je iskoristio, Bog me nagradio.

Uzvratiti Puljanima

U srijedu opet gostujete u Puli, prvenstveni je okršaj protiv Istre prilika za “mali uzvrat” za eliminaciju iz Hrvatskoga kupa?

- Ta utakmica nema težinu kao polufinale Kupa, ali je iznimno važna u našoj utrci za treće mjesto. Naravno da želimo Puljanima uzvratiti za prošlotjedni poraz, te pokazati kako je to uistinu bio naš loš dan. Nadam se da ćemo se ovaj put radosni vratiti iz Pule i da će sva tri boda završiti na našem kontu.

Pušete za vrat Gorici, samo je bod ispred vas?

- Ima još dosta do kraja, sedam utakmica, svaka će nam biti jednako važna. Raspored nas neće maziti, igramo još s Hajdukom i Osijekom, pa ćemo vidjeti kako će sve izgledati uoči zadnjeg kola, kad smo domaćini Gorici. Priželjkujemo da ta utakmica odlučuje o trećem mjestu, dat ćemo doista sve što možemo kako bismo ostvarili taj cilj i dohvatili treću poziciju - rekao je Kulenović.

TKO S KIME DO KRAJA

30. kolo
S. Belupo - Hajduk
Osijek - Dinamo
Istra 1961 - Rijeka
Lokomotiva - Varaždin
Šibenik - Gorica
31. kolo
Šibenik - S. Belupo
Gorica - Lokomotiva
Varaždin - Istra 1961
Rijeka - Osijek
Dinamo - Hajduk
32. kolo
S. Belupo - Dinamo
Hajduk - Rijeka
Osijek - Varaždin
Istra 1961 - Gorica
Lokomotiva - Šibenik
33. kolo
Lokomotiva - S. Belupo
Šibenik - Istra 1961
Gorica - Osijek
Varaždin - Hajduk
Rijeka - Dinamo
34. kolo
S. Belupo - Rijeka
Dinamo - Varaždin
Hajduk - Gorica
Osijek - Šibenik
Istra 1961 - Lokomotiva
35. kolo
Istra 1961 - S. Belupo
Lokomotiva - Osijek
Šibenik - Hajduk
Gorica - Dinamo
Varaždin - Rijeka
36. kolo
S. Belupo - Varaždin
Rijeka - Gorica
Dinamo - Šibenik
Hajduk - Lokomotiva
Osijek - Istra 1961

ZADNJIH ŠEST GORICE (3. u HNL-u) 3 boda od mogućih 18

07/03/21.
Osijek - Gorica 1:1
13/03/21.
Gorica - Hajduk 1:1
21/03/21.
Dinamo - Gorica 1:0
03/04/21.
Gorica - Rijeka 3:4
10/04/21.
Gorica - Varaždin 0:0
16/04/21.
Gorica - Slaven Belupo 0:1

ZADNJIH ŠEST RIJEKE (4. u HNL-u) 16 bodova od mogućih 18

12/03/21.
Rijeka - Slaven Belupo 1:1
17/03/21.
Slaven Belupo - Rijeka 1:3
21/03/21.
Rijeka - Varaždin 2:0
03/04/21.
Gorica - Rijeka 3:4
10/04/21.
Šibenik - Rijeka 0:1
17/04/21.
Rijeka - Lokomotiva 3:0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:24