Nova Gorica, 200710.Stadion Nova Gorica, 2. pretkolo Lige prvaka,uzvratna utakmica, susret ekipa NK Dinamo i Luka Koper (Slovenija).Na slici: Tomislav Barbaric.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
TOMISLAV BARBARIĆ

'Nepoznat čovjek opasno se poigrao mojim životom, braća Mamić spasila su mi karijeru!'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 06. kolovoz 2012. 15:22

Zadovoljstvo je obostrano: Tomislav Barbarić je naše veliko pojačanje. Odličan središnji branič i vješt zapovjednik obrane! - kaže trener Tomislav Ivković.

A igrač se ne ustručava reći:

- Tomislav Ivković je fenomenalan. Nisam ga znao, jedino sam slušao da je bio sjajan vratar. Ponaša se gospodski, zaista sam oduševljen!

Obojica su u Lokomotivi pronašla stvaralački mir, sređen klub i vrsnu momčad. Posebno je to bitno bilo Barbariću, neupitnoj Dinamovoj nadi koja prethodnu sezonu ne pamti po lijepom.

- Činjenica je da sam još kod Halilhodžića igrao pod tabletama i blokadama, zbog oštećenog meniska i ciste u desnom koljenu. U međuvremenu su me uhvatila leđa. Koljeno su super sredili dr. Janković i dr. Šebečić, ali u međuvremenu sam izgubio mjesto u Dinamu: u oštroj konkurenciji Jurčić je odabrao druge.

Onda se, prošle zime, dogodila nes(p)retna epizoda s Fortunom Düsseldorf:

- Trebao sam na posudbu ambiciznom članu Bundeslige II. Nažalost, tamošnji dr. Kiel je ispisao apsurdu dijagnozu da patim od srčanih tegoba i transfer je propao! Sve me to potreslo. Nepoznat čovjek opasno se poigrao mojom sportskom i životnom sudbinom...

Životnom stoga što je Tomislav, koga srce baš nikad nije zezalo, spontano pomislio da nešto ne valja.

- A valja sve. Taj liječnik nije uvažio podatak da je srce sportaša katkad prošireno zbog specifičnih napora. Srećom, njegovu ogromnu pogrešku ispravili su specijalisti iz Leverkusena, koji su me temeljito pregledali zahvaljujući braći Mamić. Naravno da sam potpuno zdrav, što su dokazale i sve moguće pretrage u Zagrebu, uključujući CT, magnetsku rezonancu i druge najsuvremenije metode.

Umjesto u Düsseldorfu, našao se u Puli:

- Koristila su tri proljetna mjeseca s Istrom 1961 i Pamićem. Ali ipak su Lokosi nešto drugo, mnogo bolja opcija sa širinom kadra te igrom koja je puno sličnija Dinamovoj budući da se ne bazira tek na 'fizici’, snazi.

Na startu prvenstva Lokosi su u gostima pobijedili Zagreb i Inter, doma remizirali s Osječanima, što je ipak iznenađenje?

- I nije. Osijek je dobar, čvrst. Jest da nismo iskoristili jedanaesterac i 35 minuta s igračem više, no ni gosti nisu bili bez prilika.

Iako uživa, Barbarić ne krije da mu je cilj povratak među Plave. Prije ili kasnije. Možda se dokopa i reprezentativnog statusa s obzirom na to da Vatreni ne obiluju vrhunskim stoperima?

- Makar je državni sastav cilj svakome, bilo bi glupo i sanjati o tako visokim kotama. Moram se pokazati i dokazati u klubu. Vratiti za silnu pomoć te povjerenje Mamiću i Ivkoviću!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 01:30