CROPIX
ŠTO ĆE ODLUČITI BIJELI?

NEŠTO SE VELIKO KUHA U HAJDUKU Predsjednik hitno otputovao u Zagreb, 'gradski treneri' ispali iz svih kombinacija!?

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. prosinac 2016. 09:23

Na Poljudu očito nisu imali vremena za razmišljanje, s Marijanom Pušnikom splitski se klub rastao nakon prospavane noći. Ispadanje u četvrtfinalu Kupa presudilo je sada već bivšem strategu Bijelih.

- Marijan Pušnik više nije trener Hajduka. Ne volim da klub mijenja trenere tek radi promjene, a nažalost Hajduk je u zadnjih 10 godina promijenio čak 23 trenera. Međutim, poraz od Splita jako je bitan za našu budućnost. Hvala Pušniku na svemu što je učinio u proteklih šest mjeseci, pomogao nam je puno. Rastali smo se prijateljski, kao džentlmeni, novi trener dobit će sve dokumente o svemu što se radilo proteklih šest mjeseci. Jer, Pušnik je obećao suradnju - objasnio je Mario Branco, sportski direktor Bijelih koji je u četvrtak ujutro na Poljudu odradio presicu na engleskom jeziku.

Solin, 261016.
Nogomet.
Osmina finala Kupa Hrvatske izmedju Nogometnog kluba Solin i HNK Hajduk odigrana na igralistu uz Jadro.
Na fotografiji: Ivan Kos i Marin Brbic sadasnji i bivsi predsjednik Hajduka
Foto: Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

Kos hitno u Zagreb

Bile su to ujedno riječi ispraćaja Marijana Pušnika, a Branco je naglasio kako su već dva cilja otpala iz opcije “moguće”.

- Ispali smo u Kupu, prethodno još u kolovozu napustili i europsko natjecanje. Dva cilja smo propustili realizirati i ostaje nam samo prvenstvo u kojem ćemo pokušati pružiti maksimum - naglasio je Portugalac.

Taj maksimum Bijeli će tražiti bez Pušnika, s novim trenerom. Predsjednik Ivan Kos koji se nije pojavio na presici, gdje se objavio rastanak Bijelih s Pušnikom, zajedno s Mariom Brancom jučer je hitno otputovao u Zagreb. Na razgovor s novim trenerom?

Split, 161016
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 12. kola MAXtv Prve HNL, HNK Hajduk - RNK Split.
Na fotografiji:  Mário Branco, sportski direktor HNK Hajduk i Ivan Kos, predsjednik HNK Hajduk
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Kopić opet u eteru

Lako moguće, premda se ne može pouzdano kazati tko će biti novi strateg Bijelih. Branco je na pitanje “stranac ili domaći trener” samo odgovorio “tražimo rješenja”. Ali već je i “govor tijela” jasno potvrđivao da novi trener neće doći iz splitskog okruženja, ma koliko se u samom gradu najčešće spominjao Zoran Vulić kao gotovo sigurni nasljednik Pušnika.

Iz Hrvatske ili iz inozemstva, ali neće iz Splita, tako je glasila jučer poslijepodne zadnja poruka kojom se opisivala potraga za novim trenerom Bijelih. Izgledno je da će Kos i Branco ponovno posegnuti za nekim rješenjem izvan “poljudskog inkubatora”, a od hrvatskih opcija ponovno se spominje Željko Kopić, aktualni strateg Slavena Belupa koji je prošlog ljeta mjesto na klupi Bijelih izgubio “u pripetavanju” glasova Nadzornog odbora splitskoga kluba. No, razvidno je da Kos i Branco moraju požuriti s rješenjem.

Koprivnica, 050816.
Utakmica 4. kola 1. MAXtv Prve lige izmedju Slaven Belupa i RNK Split S.D.D.
Na fotografiji: trener Kopic Zeljko.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX / CROPIX

Zašto? Zato što su navijači jako nezadovoljni. Rezultatom i selekcijom igrača, a u konačnici i činjenicom da klub mora isplatiti Pušniku čak 580.000 kuna odštete za raniji prekid ugovora. Pritom se i Nadzorni odbor podijelio u dva tabora, jer pet nadzornika nije bilo jedinstveno u odgovoru na pitanje treba li Pušniku isplatiti odštetu za prijevremeni raskid. Ali, papir je očito bio preveliki uteg, a na papiru je Pušnik u pravu.

Koliko je Kos imao argumenata za Pušnikovu smjenu, toliko je i Slovenac imao jasne argumente za svoje financijsko potraživanje. U svakom slučaju, Kos i Branco imaju dvije vremenske obveze. Prva je razgovor s navijačima u subotu navečer kada će pred pristaše Bijelih morati doći s jasnim rješenjem pitanja trenera.

Druga je dakako nedjeljna utakmica u Koprivnici gdje se novi trener očekuje makar na tribinama, ako se već neće spustiti na klupu.

Nikola Vilic / Hanza Media
Nikola Vilic / Hanza Media / Cropix

Rezultat je kralj

Kakav profil trenera je potreban Hajduku u ovom trenutku? Odgovor je potpuno jasan. Trener pobjednik koji će uigrati momčad.

Napraviti ono što nije uspio Pušnik koji se od medija i Splita oprostio riječima zahvale.

- Hvala svim suradnicima, radnoj zajednici, navijačima Hajduka, Torcidi naročito. Ugovor je džentlmenski raskinut, sporazumno smo se prijateljski rastali. Poraz od Splita svima je teško pao, Hajduku želim sve najbolje. Uvijek ću ostati dio cijele ove priče i Hajdukov navijač. Žao mi je što odlazim, ali rezultat je taj koji je kralj - kazao je Pušnik i oprostio se s novinarima na tartanskoj stazi poljudskog stadiona.

Oproštaj na stadionu, a nova inauguracija najkasnije u subotu. Ponovno u Bijelom salonu, kao i s Pušnikom početkom lipnja. Kos i Branco moraju pronaći bolje rješenje kako bi sačuvali i svoje pozicije. Jer, rezultat je uvijek kralj, kako reče Marijan Pušnik...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 10:07