RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NEOBIČAN POSAO

Nesvakidašnji slučaj na Maksimiru! Dinamo šalje igrača kod svog idućeg europskog suparnika, ima i kvaka

Svi detalji su dogovoreni, a njegov odlazak, zasad samo na posudbu, bio je neizbježan
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. srpanj 2021. 18:52

Neobičan transfer u rano poslijepodne srijede zauzeo je eter. Naime, Dinamo je dogovorio posudbu igrača s ciparskom Omonijom, svojim idućim suparnikom u pretkolu Lige prvaka!

Radi se o Iyayiju Atiemwenu. Uistinu nesvakidašnji slučaj, međutim, da bi sve bilo čisto i bez ikakvih sumnji, Atiewmwen neće imati pravo nastupa protiv Dinama, već ćega u Europi steći tek nakon drugog pretkola Lige prvaka. Imat će Omonia i pravo otkupa Nigerijčeva ugovora, a kako smo čuli u srijedu, ciparski prvak već je neko vrijeme pratio Atiemwena, još i prije ždrijeba Lige prvaka, trener Henning Berg traži igrača na tim napačkim pozicijama i odlučio se za Dinamovog Belog. Čeka se još formalni potpis, no svi detalji su dogovoreni i ne bi trebalo biti preokreta.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Atiemwen ionako ove sezone nije u planu Damira Krznara, nije bio niti prijavljen za prvo pretkolo i utakmice protiv Valura, a bio je do zadnjeg trena čak i upitan za odlazak na pripreme u Sloveniju, ali je, navodno, odličnim radom na treninzima uoči priprema 'kupio' mjesto u momčadi i dobio još jednu priliku. Ali, dalje od toga nije išlo, za Atiemwena nema mjesta u ovom Dinamu, odlazak, zasad samo na posudbu, bio je neizbježan. Nije dosad u Dinamu pokazao puno u kontinuitetu, pamte se njegova tri poteza iz prošle, sjajne europske sezone.

Pogodak za pobjedu protiv WAC-a u Zagrebu, koja je pokrenula kola prema vrhu skupine, zatim gol za pobjedu u Krasnodaru te lucidno dodavanje za drugi Oršićev gol, vrijedan produžetaka, protiv Tottenhama. No, problem je što su to bili povremeni eksponati, a ne stalni postav Atiemwenovih izvedbi.

image
RONALD GORSIC/CROPIX


Inače, Dinamo se jednom već našao u sličnoj situaciji, proljetos uoči dvije utakmice protiv Krasnodar, iz Rusije su stigli signali da baš taj klub želi Marina Leovca. Ali, Dinamo je odbio bilokakav razgovor o tome, Leovac je tada bio važan igrač. Atiemwen sad, ipak, može ići, no, protiv Dinama se neće moći iskazati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 21:01