Tom Dubravec / CROPIX
HAJDUK U PULI

NEUGODNO GOSTOVANJE ZA LIDERA HNL-a Burić uoči puta na zapad brojao ozlijeđene i izrazio oprez: 'Igraju jako dobro!'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 28. rujan 2019. 23:26

Trener Hajduka Damir Burić pred svoje tradicionalno istupanje u medijima, ovaj put prije gostovanja u Puli, najprije je referirao o zdravstvenom biltenu svoje momčad. Zbog tri žuta kartona nema Hamze, a na utakmici s Mladosti u Petrinji ozlijedio se Marin Jakoliš koji je bio na snimanju te će se vidjeti još hoće li moći na put. Bulos ima i dalje svoje probleme s koljenom, Nejašmić ima problema s leđima, dok Čolina ima herpes...

Nisam pogriješio

Burić je nakon svoga pobjedničkoga nastupa u povratničkom nastupu protiv Istre bio pun riječi hvale za njihovu igru, kazao je da će “mnogi na njima zapeti nogu”…

- Mislim da nisam pogriješio. Vidjeli smo i utakmice koje je Istra odigrala nakon toga do kraja prvoga kruga. Nedavno su Dinamo, pogotovo prvo poluvrijeme, dobro namučili. Imali su bezbroj šansi u tranziciji u kojima nisu dali gol. Protiv Osijeka su ostali na 0:0, a isto su mogli pobijediti bez problema. Da je utakmica s Rijekom bila do kraja “11 na 11”, vjerujem da bi bilo svega. Vidimo da su jako dobra momčad. Moramo paziti, ali mi smo isto dobra momčad. Bit će zanimljivo vidjeti taj meč s obzirom na to da se radi o momčadi koja mijenja sustav igre, varijabilna je, sliči nama. Ali, sve u svemu, jako su dobra momčad - rekao je Burić na početku o protivniku.

Burić je bio nezadovoljan nakon prolaska u Kupu u Petrinji. Je li to bio svojevrsni znak upozorenja zbog toga što Hajduk u prvenstvu u gostima nije toliko rezultatski dobar u odnosu na domaći učinak koji je pet od pet?

- Ne gledam gostovanje kao nešto posebno. Utakmicu gledamo kao utakmicu, kako ćemo je odraditi i kako ćemo se pripremiti. Na tim utakmicama uvijek smo bili spremni, jedino što bih volio jest da odigramo konstantnije. Da duže od poluvremena odigramo kvalitetnu utakmicu kao što smo igrali kod kuće kada smo stvarno dominirali i bili bolja momčad u svim segmentima igre. Tako bi to trebali pokazivati i vani, bez obzira je li to Rijeka, kada smo odigrali jedno poluvrijeme dobro, a moramo težiti da to bude u oba. Što se tiče Kupa, utakmica je zaboravljena. Analizirali smo je odmah i stavili je ad acta. Igrači znaju što se u tom susretu trebalo bolje napraviti. Idemo dalje, koncentriramo se samo na Istru, ona je u fokusu i to je najteža utakmica ispred nas. Mislim da momci znaju što nas čeka, znaju koliko će biti teško. S druge strane, imamo vjeru u našu momčad, imamo kvalitetu i nadam se da ćemo to pokazati sada.

Petrinja 250919.
Stadion NK Mladost.
Utakmica 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa,
NK Mladost - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Damir Buric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Povratnik Filip Bradarić i Nejašmić igrali su jako dobro protiv Intera, kao da imaju puno zajedničkih utakmica…

- Vidjela se harmonija i balans, kada je jedan išao naprijed, drugi je ostao. Bilo je pasova proigravanja, jednostavno se plelo. Igralo se s vrlo malo dodira, premještanja su bile permanentna. Bilo je jako dobro.

Put oporavka

Je li utakmica u Puli prekretnica što se tiče gostovanja u kojima ove sezone ima pobjedu, dva poraza i remi?

- Mi ne tematiziramo utakmice u gostima kao nekakav problem. U sve utakmice ulazimo s ciljem kako bismo odigrali kvalitetno i dobro te idemo na pobjedu. Tako će biti i ovaj put u Puli.

Kakva je situacija s Eduokom, igrao je nekoliko minuta protiv Intera, pa nešto više u Petrinji?

- On je na dobrom putu oporavka, znamo koju kvalitetu imamo s njim. Isto tako, ne smijemo preforsirati neke stvari, trebamo ih postupno podizati. Vidimo ga kroz trening i posljednje nastupe u kojima je imao malu minutažu. Kažem, podižemo ga da smo u stanju s njim odigrati duže i kvalitetnije. To je naš plan i nadam se da će to biti brzo.

Hoće li izdanje protiv Intera iz prvoga dijela biti dovoljno za pobjedu protiv Istre 1961?

- Trebali bismo odigrati dobro i koncentrirano 95 minuta, onda bismo bili pravi. Kao momčad rastemo, moramo se stabilizirati, a to je proces koji će trajati. Kada se usporedimo s načinom igre drugih momčadi, onda vidimo da naša igra ide svojim putom i sve će doći na svoje.

U Istri su dva bivša hajdukovca koje dobro poznajete, Petar Bosančić i Josip Maganjić

- Bosančić je pokazao da je jedan od boljih centarhalfova u ligi, ima lijevu nogu, otvaranje, igra dobro glavom u skoku. Drago mi je zbog njega da se razvio u jako kvalitetnog igrača. Maganjić je stigao tek sada nedavno, bio je jedan od najvećih talenata i zaigrao utakmicu protiv Zagreba kada je bio još mlađi junior. Prošle su od toga tri godine, ne znam u kakvom je stanju, ali se radi o vrlo talentiranom igraču.

Hajduk u Puli ima dosta navijača, ali i dobru tradiciju, pet pobjeda u posljednjih pet susreta…

- Voljeli bismo da se ta tradicija i nastavi, to bi bilo najljepše za nas - zaključio je Burić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 05:25