Tomislav Kristo / Hanza Media / CROPIX
KAKVA DRAMA!

NEVIĐENI RASPLET U SUDAČKOJ NADOKNADI Rijeka i Inter odigrali utakmicu kakva se rijetko viđa!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. kolovoz 2016. 23:12

INTER ZAPREŠIĆ - RIJEKA 1:1

ZAPREŠIĆ, ŠRC Zaprešić. Gledatelja: 400. Sudac: Pejin (Donji Miholjac) 6,5. Igrač utakmice: Jakov Puljić.

INTER ZAPREŠIĆ (4-2-3-1): Čović 7 – Bosec 6 (od 61. Hanžek 6), Mazalović 7, Komorski 6,5, Čeliković 6,5 (od 70. Mesfin -) – Šoljić 6, Brlečić 6 – Ottochian 6, Puljić 7, Blažević 5,5 (od 68. Danoski 6,5) – Kolar 5. Trener: Samir Toplak 7,5.

RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo 6 – Ristovski 6,5, Šofranac 6,5, Mitrović 6,5, Zuta 6 – Maleš 6, Mišić 5,5 – Vešović 6,5 (od 79. Handžić -), Gavranović 6, Matei 5,5 (od 61. Martić 5) – Bezjak 6. Trener: Matjaž Kek 6.

--------------------------------------------------------------------

Kakva drama! U utakmici koja će se pamtiti, koja se rijetko viđa. Rijeka opet nije pobijedila u Zaprešiću. Iako je Mario Gavranović u sudačkoj nadoknadi napokon zabio, nakon brojnih promašaja Riječana, već su Riječani slavili. Ali onda, u zadnjem napadu, kazneni udarac za Inter, Jakov Puljić je pogodio za 1:1.

Može li itko reći, gdje je put ka sreći?, sviralo je sa zvučnika u Zaprešiću na poluvremenu, kladili bismo se da iste stihove pjevušili i Rijekini igrači hodajući prema kabini. Jer, podatak je, zapravo, nevjerojatan. Rijeka je promašila zadnjih pet kaznenih udaraca u HNL-u! I šest od zadnjih sedam.

Neki će to povezati s odlaskom ‘majstora od penala’, Ivana Krstanovića, tada je negdje počelo. Dakle, Lešković, Bradarić, Moises, Tomasov prošle sezone nisu s bijele točke pronašli taj ‘put ka sreći’, a u nedjelju navečer im se pridružio i Gavranović. Bio je baš on u prodoru, srušio ga je Komorski na petercu, Pejin nije uopće dvojio. Jedino, pokazao je Interovu braniču žuti karton, Riječani su kratko protestirali tražeći ‘crvendaća’, ali nisu ni oni bili preglasni, jer...Pa ne mogu valjda opet promašiti? A po svemu što smo smo dotad gledali bilo je samo pitanje koliko će pogodaka zabiti slabom i propusnom domaćinu kad jednom probiju Čovića.

No, Gavranović je pucao, Čović pročitao udarac i sjajno odbio! Još nešto, nije jasno zbog čega je pucao Gavranović, a ne Bezjak koji je neki dan zabio s bijele točke protiv Turaka u europskom dvoboju? Puno pitanja, puno neobičnosti, jedna kaže da su tri od tih pet ‘penala’ Riječani promašili baš protiv Intera, dva prošle sezone. I u Zaprešiću i na Rujevici. Pa se nakon svega što su ponudili u tih 45 minuta Kekovi ‘jurišnici’ opet probudilo to zaprešićko prokletstvo, koje Rijeku prati i prati. Zadnja pobjeda prije devet godina, prošle sezone dvaput 0:0 (jednom je isti rezultat bio i na Rujevici), a pritom se teško sjetiti kad su bili toliko dominantni. Nije Inter bio ni opasan, ni čvrst ni uporan, bili su Žuti već u prvom dijelu zreli za nekoliko komada.

Prvo se kroz obranu prošetao Vešović pa iskosa pucao, Čović je bio spreman. Potom je Ristovski pobjegao obrani, dobro odapeo s petanestak metara i pogodio gredu. Onda udarac Moisesa s dvadesetak metara, malo pokraj gola. Pa zatim taj kazneni udarac, potom je i Vešović uzeo loptu Čoviću, krenuo sam prema golu, ali ga je Interov vratar u zadnji tren sustigao. Opasni su bili Riječani, prednjačio je Mišić, domaćini zreli za kapitulaciju. Ali, završnica, realizacija... i kad je tako onda i suparnik, dotad bezopasan i ‘odsutan’ dobije priliku, a ovu koju je imao Kolar bila je velika. Ispali su Mitrović i Šofranac, izgubili loptu, Kolar se iskosa sjurio sam prema Prskalu. Čekala se egezekucija, no, u ključnom je trenutku Kolar loše pucao. Nije iskoristio taj poklon, pardon mnoštvo poklona, kojima je Rijeka sinoć častila u Zaprešiću.

I do kraja smo gledali sličnu priču. Promašivali su opet Gavranović, dvaput Bezjak, Vešović, Ristovski... Debitirao je za Riječane i Ivan Martić, na desnom krilu je zamijenio Mateia, a tamo je donedavno igrao Tomasov. Nije ni on pomogao, čak je i skrivio taj kazneni udara. Mogao je pred kraj potpuno sve ‘zamutiti’ Kolar, opet je prošao kroz riječku obranu, već prošao Prskala, a onda mu je riječki vratar uspio iščupati loptu iz nogu. Kolar se našao na tlu, tražio kazneni udarac, no Pejin nije ni trepnuo, izgleda da je bio u pravu. Zamalo je zabio autogol Komorski, sve je izgledalo kao da će završiti još jednom ‘nulom’. A onda neviđeni rasplet u sudačkoj nadoknadi, za veliko slavlje Zaprešićana i tugu Riječana. Koji su si sami krivi!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 18:50