FEDERICO GAMBARINI Dpa Picture-alliance Via Afp
MODRI OPET OSLABLJENI

Nevjerojatan peh: Dinamo ostaje bez nezamjenjivog igrača za dva derbija? Na terapijama su još dvojica

To će biti ogroman hendikep za Modre, Ademi je jedan od najvažnijih igrača koji stabilizira igru
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. listopad 2021. 06:57

Pa to je već nevjerojatno... Kakav peh ima Dinamov kapetan Arijan Ademi! Baš kad se vratio nakon dugog izbivanja zbog ozljede, stigla je nova. Na utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Sjeverne Makedonije i Njemačke, Ademi je u 23. minuti ušao u kontakt s Chelseajevim asom Kaijem Havertzom, a nekoliko minuta kasnije morao je izaći iz igre. Ozlijedio je gležanj lijeve noge, a scene nisu izgledale lijepo.

Jučer izjutra je iz Maksimira stigla vijest da se kapetan vratio u Maksimir s velikim bolovima. Gležanj je natečen, tako da će se pregled magnetskom rezonancom napraviti vjerojatno danas, kad splasne oteklina. Jučer nakon poslijepodnevnog treninga napravljena je prva dijagnostika, i Ademi je krenuo na fizikalnu terapiju. Kad liječnička služba Modrih odradi kompletnu dijagnostiku, te kad se vidi kako će reagirati na terapiju, onda će se moći kazati koliku će Ademi imati stanku. Međutim, prvi pregledi kazuju da ozljeda ipak nije tako teška kao što se činilo u prvom trenutku po povratku iz reprezentacije Sjeverne Makedonije. Teško je u ovom trenutku bilo što prognozirati prije nego što se odradi pregled magnetom, ali zdrava logika govori da bi Dinamo mogao ostati bez kapetana Ademija u sljedeće dvije krucijalno važne utakmice, gotovo sigiurno u HNL-u protiv Rijeke a moguće i u Europskoj ligi protiv Rapida. To će onda biti ogroman hendikep za Modre, jer je Ademi jedan od najvažnijih igrača koji stabilizira igru.

Ova sezona je zaista užasna za Ademija. Ozlijedio se na zagrebačkoj utakmici protiv Omonije u 2. pretkolu Lige prvaka, 20. srpnja. Radilo se o rupturi mišića kvadricepsa. Dugo je izbivao, vratio se 11. rujna protiv Šibenika, ušao je u igru u 57. minuti, zaigrao je i protiv West Hama pet dana kasnije, a onda se ozlijedio protiv Orijenta u Kupu. Srećom, nije se radilo o težoj ozljedi, tako da je pola sata odigrao protiv Slaven Belupa, te onda protiv Genka. na utakmici na kojoj ga je trener Damir Krznar ipak čuvao, te ga je povukao na klupu u 64. minuti.

- Odužio se moj povratak. Ozljeda je stvarno bila nezgodna. To je bila ozljeda od ranije, pa je sporije zarastalo. Radilo se o rupturi mišića kvadricepsa. Sve smo pokušavali da se što prije vratim, ali nisam se osjećao spremnim. Na nekim pretragama magnetom bila je vidljiva krv oko mišića, to je bilo nezgodno, nije bilo mudro krenuti žuriti. Bio bi to ogroman rizik, trebalo je polako, postupno. Stalno me je boljelo, nisam mogao ići punim gasom, a onda to nije to. Osjetim još malo bol, ali to je sad u ovoj fazi normalno jer još postoji neka mala upala. Ali, mnogo je bolje nego što je bilo prije, sad se osjećam kako treba.

To nam je rekao Ademi nakon što je zaigrao prvi put nakon Omonije. I eto sad opet peh. Baš nema sreće kapetan. Ove sezone igrao je na samo pet Dinamovih europskih utakmica, dva puta protiv Valura, na toj nesretnom srazu protiv Omonije, te protiv West Hama i Genka. U HNL-u je pak nastupio samo na dvije utakmice, protiv Šibenika i Slaven Belupa, ukupno je u prvenstvu odigrao samo 61 minutu... Te još 58 minuta u Kupu protiv Orijenta.

Krznar u problemima

Kad još nadodamo da su ozlijeđeni Mislav Oršić i Deni Jurić, koji su na terapijama, onda je jasno u kakvim je problemima trener Krznar. Igrati protiv Rijeke i Rapida bez dva toliko bitna igrača kao što su Oršić i Ademi je zaista ogroman hendikep. Međutim, ipak stižu bolje vijesti kad se radi o oporavku Mislava Oršića. Reprezentativni napadač je dobro, naravno, s obzirom da je na terapijama, nije u pravoj formi, tako da će Rijeku vjerojatno preskočiti, ali postoji velika mogućnost da zaigra protiv Rapida u Beču! U trenucima kad je ozlijeđen Ademi, povratak Oršića u tako bitnoj europskoj utakmici bio bi pravi bingo za Krznara. Kad se pak radi o ozljedi Bartola Franjića, koji je propustio utakmice mlade vrste protiv Norveške i Azerbajdžana, također bi sve trebalo biti u redu, te bi mladić već mogao zaigrati na Rujevici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 01:41