U vrijeme ozljede: Tibor Halilović prati utakmicu sa tribina
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
VELIKI TRANSFER NA RUJEVICI

Nevjerojatan peh spriječio ga je prvi put, ali ne i sada! Rijekin maestro odlazi u milijunskom transferu

Plemeniti veznjak već je ovog ljeta imao ponudu od koje bi Rijeka inkasirala 1,5 milijuna eura...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. prosinac 2020. 22:09

Tibor Halilović na korak je do prijelaza u Heerenveen, taj bi transfer uskoro trebao biti realiziran ne dogodi li se štogod nepredviđeno. Plemeniti veznjak već je ovog ljeta imao ponudu istoga kluba od koje bi Rijeka inkasirala 1,5 milijuna eura. Na Rujevici su bili spremni potpisati ugovor o prodaji, ali Halilović je imao peh, ozlijedio je koljeno u Kranjčevićevoj ulici u prvenstvenoj utakmici s Lokomotivom u dvoboju s rođakom Dinom Halilovićem.

Nevjerojatan scenarij spriječio ga je da napravi drugi transfer u inozemstvo, a nakon tog susreta trebao je staviti autogram i krenuti put Beneluxa.

Međutim, Heerenveen nije odustao, ponovno je poslao službenu ponudu pod jednakim uvjetima, odšteta Rijeci je 1,5 milijuna eura. Iako on nije jedini klub koji ga želi jer aktualno je zanimanje i iz Italije, a postoje upiti s još nekih adresa, prema informacijama iz Rijeke taj je posao u finišu.


U Heerenveenu je na posudbi iz Milana igrao Alen Halilović, sada član engleskog Birmingham Cityja, pa iako je ispalo da je Alenov mlađi brat Dino imao prste u storniranju dolaska rođaka u Nizozemsku, dinastija Halilović na dobrom je putu da produži utjecaj u Heerenveenu. U kojem je od Hrvata posebno dubok trag ostavio Danijel Pranjić prije petnaestak godina...


Tibor Halilović ima 25 godina, rođeni je Zagrepčanin koji je nogomet učio u Dinamu s kojim je kao 19-godišnjak potpisao profesionalni ugovor. No, nije igrao za prvu nego za drugu momčad, pa za Lokomotivu, da bi 2017. godine otišao u Wislu Krakow. Nakon dvije sezone u Poljskoj s kojima nije bio sretan, pravo igračko sazrijevanje doživio je u Rijeci. Za Wislu je igrao u 38 utakmica 1790 minuta, što je 47 minuta po nastupu. Očekivao je daleko više.


Kao vrlo dobar tehničar, spretan i okretan prometnuo se u maestra Rijekinog orkestra, bio je sol i papar njezinom nogometu, sposoban igrati i defenzivno i ofenzivno. Držao je kontinuitet na visokoj razini, kad se sve zbroji u dvije godine jedan od najboljih igrača kluba. Osvojio je dva kupa i jedan Superkup, zabio sedam golova i dodao četiri asistencije u svim natjecanjima. Bio je strijelac u oba finala za Rabuzinovo Sunce koje su osvojili, i 22. svibnja 2019. kad su dobili Dinamo 3:1 i 1. kolovoza 2020. kad su svladali Lokomotivu 1:0.


Na Kvarneru je boravio svega šest mjeseci kad je u ljeto 2019. imao ponudu mađarskog Ferencvarosa, također od 1,5 milijuna eura. Odbio je.


- U tom trenutku procijenio sam da mogu više napraviti u Rijeci - kazao je.


U međuvremenu korona je poprilično uzdrmala nogometno tržište što se vidi najviše na transferima igrača poput njega. Cifre se ne dižu tek tako. Vrijednost na transfermarktu mu je 800.000 eura, po čemu je realno podcijenjen. Nije u današnjem nogometu lako naći majstora. Ugovor mu vrijedi do 15. lipnja 2021. i logično je da Rijeka mora napraviti posao. Vrijeme je da ga unovči. Ili bi mu u protivnom morala ponuditi novi ugovor.


Kad je na Rujevici bio na novom početku i pred činjenicom da se mora iznova dokazivati, prevladao je sve subjektivne i objektivne prepreke i nametnuo se kao jedan od lidera. Trener Simon Rožman zbog toga ga posebno hvali. Njega, Andrijaševića i Tomečaka. Iako dio sezone nije igrao zbog ozljede, nakon što se oporavio imao je zapažene role, a Rijeka je s njim osvojila i bodove u skupini Europske lige. Kako je u ljeto bio pred odlaskom, na Rujevici su doveli Adama Čerina i već imaju zamjenu. Zato transfer Halilovića ne bi trebao biti šok.


Rijekina je strategija znana, svi su igrači na prodaju, a Halilović, Stjepan Lončar pa i vratar Ivan Nevistić posebno su u fokusu. Dakako, Rijeka gleda i pojačanja jer želi složiti još moćniju momčad za nogomet kakvom teži Rožman.


Halilović je pravi profesionalac, posvećen je treninzima i sportskom životu. Radi na sebi kako bi bio još bolji, ima ambicije i želje za daljnjim napretkom. Kako je Heerenveen u 14 prvenstvenih utakmica osvojio 20 bodova očekuju ga kao bitno pojačanje koje će dodati kreaciju u njihovu igru. Činjenica da su ga čekali pola godine govori kako su uvjereni da će ih učiniti boljima.

Halilović za Rijeku

66 utakmica
7 pogodaka
4 asistencije

Centralni veznjaci Heerenveena

Joey Veerman (Nizozemska, 22 godine, 6 mil. €)
Sieben Dewaele (Belgija, 21 godina, 1,6 mil. €)
Oliver Batista Meier (Njemačka, 19 godina, 1,5 mil. €)
Rodney Kongolo (Nizozemska, 22 godine, 1,2 mil. €)
Stanislav Šopov (Bugarska, 18 godina, 250.000 €)
Hamdi Akujobi (Nizozemska, 20 godina, 150.000 €)
Rami Hajal (Švedska, 19 godina, 150.000 €)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. lipanj 2023 19:14