Tom Dubravec / CROPIX CROPIX
KOMENTAR

'NEVJEROJATNO JE DA IGRAČ HAJDUKA NAPRAVI TAKVE STVARI' Jedan je igrač 'osakatio' i upropastio derbi, ali Igor Tudor ne mora biti nezadovoljan...

Ako je uopće i postojala nekakva dvoumica u svezi novoga hrvatskog prvaka, svaka je sumnja otklonjena na Poljudu. Dinamo je, naime, ovom čistom i zasluženom 2:0 pobjedom u derbiju odagnao baš sve dvojbe i u Maksimiru mogu početi slaviti osvajanje naslova. ZA SN KOMENTIRA: ROBERT ŠPEHAR
Piše: Robert ŠpeharObjavljeno: 05. ožujak 2020. 09:06

Pobjedi Plavih nema baš ni najmanje zamjerke, znali su uzeti ponuđene bodove nakon isključenja Ismajlija i potvrditi da su naša najbolja momčad.

Ozračje na derbiju, kao i motiviranost oba sastava, bili su na očekivano visokoj razini. No, kao i u većini derbija, ljepota igre bila je u drugom planu, umjetnički je dojam kod oba trenera bio pogurnut negdje u zapećak, obojici je najvažnije bilo dohvatiti pozitivan rezultat.

U prvom smo dijelu gledali ravnopravnu utakmicu, bez taktičkih iznenađenja, ali s mnogo opreza. I jedni i drugi bili su 'u bloku', u 'čekaonici', no unatoč tom opreznom pristupu, bez visokoga presinga, obje su momčadi stvorile po nekoliko dobrih prilika, a čak mi je Hajduk u tom prvom poluvremenu ostavio nešto bolji dojam. Ali, onda se ukazao Ismajli...

Nevjerojatno je da igrač kluba poput Hajduka na ovakvoj utakmici napravi dva istovjetna prekršaja na centru! Pa kad je već napravio prvi u 11. minuti, onda je morao biti mudriji i oprezniji krajem prvoga dijela. Ali, Ismajli nije izvukao nikakvu pouku i posve je nepotrebno opet prekršajem zaustavio Oršića i zasluženo je dobio drugi žuti, isključujući karton! Ostavio je svoju momčad na cjedilu, nevjerojatna je bila ta nepromišljenost, kojom je Ismajli zapravo 'osakatio' cijeli derbi, budući da je bilo realno očekivati da će se u nastavku oba sastava ipak otvoriti i tražiti pobjedu.

A ovako je bilo samo pitanje trenutka kad će Dinamo realizirati tu igračku prednost na travnjaku, kad će zabiti gol i usmjeriti vodu na svoj mlin. Ismajli je, dakle, upropastio utakmicu svojim isključenjem i u nastavku je Hajduk igrao koliko je mogao. I ne treba Igor Tudor biti nezadovoljan nastupom svoje momčadi s igračem manje, budući da se Dinamo ipak, unatoč podizanju ritma i većeg posjeda lopte, nije uspio posve nametnuti i do tog drugog gola gostiju još uvijek je vladala neizvjesnost.

Svojim je izmjenama Tudor pokazao da želi izjednačiti, nije želio 'čuvati' minimalan poraz, ali ipak nije mogao nauditi Dinamu, koji još nije na onoj razini igre na kakvoj je jesenas bio i na kakvoj želi biti u novoj europskoj sezoni. Možda je i trener Plavih, Nenad Bjelica, mogao nešto ranije mijenjati, ali očito je bio zadovoljan ostvarenim vodstvom, bio je siguran da će sačuvati, a pokazalo se i uvećati, tu prednost, koja mu je donijela uvijek vrijednu pobjedu u derbiju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 21:02