Siniša Oreščanin
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
EPSKI KRAH

Nevjerojatno je što su njih dvojica uspjeli prokockati i kako je uništen san sjajne igračke generacije

Poznati su kandidati za klupu kluba koji je prije 2 mjeseca imao 15 bodova više od Rijeke i Hajduka.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 25. svibanj 2021. 15:32

Kako je bilo jasno odmah nakon poraza u Rijeci i propuštene povijesne prilike za plasman u europsko natjecanje, u ponedjeljak ujutro Gorica je otkazala suradnju dosadašnjem treneru Siniši Oreščaninu i njegovom prvom pomoćniku Goranu Rosandi.

Iz sadašnje perspektive gledano, bolje bi bilo da nikada nisu niti došli jer u nepunih pet mjeseci svog rada, uništili su san najbolje igračke generacije koju je velikogorički klub ikada imao. Zaista zvuči nestvarno da je Gorica na polovici ožujka imala 15 bodova više od Rijeke i Hajduka, a u sljedećih 11 utakmica sve to izgubila i završila iza oba rivala na petom mjestu. Epski krah o kojem će se pričati godinama.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Predsjednik Nenad Črnko sada je u potrazi za novim trenerom, ali kako je jučer potvrdio, neće žuriti s odlukom i izabrat će ga u sljedećih desetak dana. Mnogi se nude sa svih strana, domaći i stranci, ali Črnko je poznat da važne odluke donosi strpljivo i nakon temeljite analize i procjene što mu treba.

Definitivno je jasno i to da su dva najozbiljnija kandidata za preuzimanje klupe Krunoslav Rendulić i Ivan Prelec, dva mlada hrvatska stručnjaka koja su se dokazala u pozitivnom svjetlu svojim dosadašnjim radom i koji su ozbiljna trenerska perspektiva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 04:54