Arhiva
SVE ZA RUŠENJE DINAMA

Nezaboravni Ronaldo iz Turčinovića: ‘Bjelica je veliki čovjek i velik trener! Zna on zašto ga kupuje...‘

‘Igrali smo skupa u Osijeku pa kasnije i u Klagenfurtu. On je moj veliki prijatelj‘, sjeća se Bubalo
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 13. siječanj 2021. 23:22

Stanko Bubalo danas je 47-godišnjak, a dobro ga pamte navijači Osijeka i Hajduka koje je uveseljavao potezima i golovima s prijelaza na 21. stoljeće.


Ronaldo iz Turčinovića u dresu kluba iz Gradskog vrta odigrao je dvije sezone i u 76 utakmica u svim natjecanjima zabio 27 pogodaka. S 23 gola u Prvoj HNL 17. je klupski strijelac u tom natjecanju, gol više zabio je Nenad Bjelica.


- Puno smo vremena Bjelica i ja proveli zajedno, igrali smo skupa u Osijeku pa kasnije i u Klagenfurtu. On je moj veliki prijatelj, “odradili” smo brojne ručkove i večere, poznajem dobro i njegovu sjajnu obitelj. Bjelica je prije svega veliki čovjek, a sada se pokazalo i da je veliki trener - kaže Bubalo.

Potrebno strpljenje

Nazvali smo Bubala da nam da svoje mišljenje o Ramonu Mierezu, argentinskom napadaču koji je trenutačno na posudbi u Osijeku, a u prvom dijelu sezone bio je prvi klupski strijelac s osam postignutih ligaških pogodaka.


- Krenuo je dobro, vidi se da zna igrati, da je vrlo opasan pred vratima suparnika. Uostalom, i taj broj postignutih golova nešto govori. No, polako, tek je početak, s napadačima iz inozemstva situacija se zna preokrenuti, život u drugačijoj sredini, pa drugi jezik... Ipak se radi o momku iz Argentine.


Bubalo je oprezan, ali u Bjelicu ima veliko povjerenje, a glavni kreator stručne politike osječkog kluba odlučio je Miereza otkupiti za 2,5 milijuna eura, nemali iznos za hrvatske prilike.


- Svaka kupovina je rizik, ali, poznavajući Bjelicu, dobro je promislio prije te odluke. Budući da se radi o njemu, vjerujem da će otkup ugovora Miereza biti uspješan potez za Osijek i da će on klubu u budućnosti donijeti još mnogo golova. Da, Bjelica tom kupovinom gleda i prema budućnosti, Mierez na neki način postaje i njegov projekt.


Zna se koji je Bjeličin i Osijekov konačni cilj. Nije tajna da se u Slavoniji sanja o naslovu prvaka Hrvatske...


- U vrijeme kad sam ja bio u Osijeku imali smo sjajnu momčad i šuljali se iza Dinama i Hajduka, a sada je Osijek financijski moćan i spreman za rezultatski iskorak. No, ne treba nigdje žuriti, strpljenje je najvažnije. Bjelicu treba pustiti da radi, da u sljedećih godinu-dvije posloži momčad i krene u napad na titulu. Najbitnije je da ima podršku uprave. Ambicije su velike, Bjelica od toga ne bježi, ali Dinamo je ipak već godinama daleko iznad svih i neće ga biti lako srušiti - zaključio je Bubalo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 01:37