CROPIX
STO PROBLEMA, A STIŽE PRVAK

NEZAPAMĆENA SITUACIJA U HAJDUKU UOČI VELIKOG DERBIJA Tko će igrati? Hajduk protiv Dinama ostao bez pola prve momčadi!

Nakon Jeffersona, Futasca i Hamze, Hajduk je dan uoči velikog subotnjeg derbija na Poljudu (15.00) ostao i bez prvog vratara.
Piše: Vedran BabićObjavljeno: 16. prosinac 2016. 15:10

Lovre Kalinić nije na popisu igrača koji će konkurirati za subotnji derbi protiv Dinama, otkrio je na konferenciji za medije trener Hajduka Joan Carrillo. Osim reprezentativnog vratara, nema ni suspendiranih Jeffersona, Hamze i Futacsa kao ni ozlijeđenog Memolle, piše Slobodna Dalmacija.

- Oni su nam važni igrači, ali moram razmišljati o onima koji mogu igrati. Momčad je dobro radila ovog tjedna i spremna je za derbi. U ovakvim utakmicama nema nepoznanica. Tko bude inteligentniji u fazi obrane i napada bit će bliži pobjedi - rekao je Carrillo.

Atmosfera je u momčadi dobra, kaže španjolski trener.

- Ovakve utakmice lako motiviraju igrače, ali oni trebaju kontrolirati emocije. Vjerujem u momčad i ovo je trenutak da pokažu karakter. Gledao sam utakmicu koju je Dinamo na Poljudu dobio 4:0 i ona je bila uravnotežena do konca prvog dijela. Said je imao šansu za gol. Dinamo je iskoristio slabu reakciju Hajdukove obrane i poveo. Dobrom je tranzicijom pobijedio.

Na koga treba obratiti pozornost u redovima Dinama?

- Svi pričaju o Soudaniju, Fernandesu i Ćoriću, ali imam igrače i sličnog nivoa. Svi govore da je Futacs dobio utakmicu u Vinkovcima jer je zabio dva gola. Ne! Momčad je pobijedila. Ako sutra Soudani, Fernandes i Ćorić budu igrali dobro, a ostali ne poprate, neće pobijediti. Moramo se koncentrirati na Dinamo kao tim, a ne na pojedince.

Ohandza je spreman?

- Počeo je trenirati ovog tjedna i moguć je njegov nastup.

Koliko ste do sada uspjeli implementirati ideje koje ste htjeli?

- Moramo odraditi još ovu utakmicu, a onda ćemo tijekom zimskih priprema raditi na tim stvarima.

Carrillo je pohvalio i Hajdukove navijače.

- U Vinkovcima ih je bilo dvije tisuće. To je moć ove momčadi. Trebamo im se odužiti, a najbolji je način pobjeda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 17:13