Ranko Šuvar/Cropix
TEŠKE OPTUŽBE

NGO iz Bruxellesa: 'Dvije utakmice između Lokomotive i Istre su namještene!'

Sumnjiva je utakmica koja je odigrana u travnju i završila pobjedom Lokomotive 3:2 nakon Istrina vodstva na poluvremenu 0:1, kao i utakmica s početka studenog, u kojoj je momčad iz Pule nakon vodstva 2:1 na poluvremenu na kraju izgubila rezultatom 2:4
Piše: ArhivaObjavljeno: 30. studeni 2014. 11:19

Neovisna organizacija FederBet iz Bruxellesa izrazila je sumnju u regularnost dviju utakmica HNL-a u 2014. Radi se o utakmicama između Lokomotove i Istre. Cilj FederBeta je borba protiv namještanja sportskih rezultata. Sumnjiva je utakmica koja je odigrana u travnju i završila pobjedom Lokomotive 3:2 nakon Istrina vodstva na poluvremenu 0:1, kao i utakmica s početka studenog, u kojoj je momčad iz Pule nakon vodstva 2:1 na poluvremenu na kraju izgubila rezultatom 2:4.

Čudni obrati

Ovakvi preokreti ne mogu se opravdati ozljedama, suspenzijama, niti bilo čime sličnim. Neke su kladionice maknule taj par iz ponude. Velik je novac uložen na obje utakmice i teško je pronaći sportski razlog da se to opravda. Dakle, namjestili su utakmicu u travnju, zaradili mnogo novca i ponovili priču. Prema našem mišljenju, obje su utakmice sigurno namještene, poručuju iz FederBeta.

FederBetov direktor za integritet Giuseppe Bini potvrdio je da se utakmice Lokomotive i Istre smatra namještenima.

- Potvrđujemo kako je za nas posljednja utakmica Lokomotive i Istre namještena. Drugim riječima, na kraju prvog poluvremena Istra je trebala voditi, a Lokomotiva pobijediti u utakmici.

Uvjereni u mućku

Također, momčadi su se susrele 16. travnja 2014. i u tom je slučaju utakmica bila namještena na isti način, poluvrijeme/kraj 2/1. U oba slučaja su koeficijenti na sumnjiv način dramatično pali i neke su kladionice izbacile par iz svojih ponuda - odgovorio je Bini za portal Index.hr.

Na pitanje je li FederBet kontaktirao s policijom, UEFA-om ili Hrvatskim nogometnim savezom vezano za sporne utakmice, odgovorio nam je da nije bilo nikakvog kontakta. Treba napomenuti da osim sumnjivih kretanja koeficijenata, FederBet nije naveo niti jedan drugi dokaz da bi utakmice bile namještene.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 18:01