RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
Legende o novom treneru

‘Nije isto voditi Goricu i Hajduk, to će on uskoro vidjeti! Ali lošije od ovoga ne može biti‘

‘U Ludogorecu očito nije uspio kada je dobio otkaz već početkom sezone‘, kaže Vujović.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. studeni 2021. 18:45

Litavski nogometni stručnjak Valdas Dambrauskas novi je trener Hajduka, objavio je večears splitski klub. 44-godišnji Dambrauskas će na Poljudu zamijeniti Šveđanina Jensa Gustafssona koji je dobio otkaz, a potpisao je ugovor do ljeta 2024. godine.

Dambrauskas se tako vraća u Hrvatsku nakon što je od veljače 2020. do siječnja ove godine vodio Goricu nakon čega je preselio u Ludogorec što je bio i njegov posljednji trenerski angažman prije dolaska u Hajduk.

Dva veterana Hajduka upitali smo za njihov stav i razmišljanje nakon dolaska Valdasa Dambrauskasa za trenera Bijelih.

- Ne znam puno o njemu, ali znam da je sa Goricom imao igru i rezultat. U Ludogorecu očito nije uspio kada je dobio otkaz već početkom sezone. Nije isto voditi Goricu i Hajduka, to će i Dambrauskas uskoro vidjeti, ali s druge strane, mislim da na može biti lošije nego li je bilo u ovih posljednjih mjesec dana. Pritom se i igrači moraju trgnuti, jer od njih 10 novih samo su Livaja i Krovinović potvrdili status pojačanja. Sigurno je da Litvanac zna gdje dolazi, a to je vrlo bitno u ovom trenutku - kazao je Zlatko Vujović.

Ivan Pudar dvoji oko toga što može donijeti još jedna promjena trenera bez obzira tko je nasljednik Gustafssona.

- Kažete Dambrauskas. U redu, mogu mu poželjeti puno sreće, ali ne znam kakav je trener. Gorica je jedna razina, Ludogorec druga. U Gorici se dulje zadržao, a u Ludogorecu bitno kraće. Postoje treneri koji su konstantno navikli boriti se za naslov, a i oni koji dolaze spašavati. Kakav je Dambrauskas pokazat će vrijeme. Za vodit svlačionicu jakih imena treba temperamentan trener sa znanjem i iskustvom, vidjet ćemo kako će se novi trener snaći u tom okruženju - poručio je Pudar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 18:08