Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
SLIJEDI IM NOVA PRILIKA

NIJE TEŠKO ODGOVORITI NA PITANJE TKO JE CRNA MAČKA ZA RIJEKU U HNL-u: Jedna pobjeda, samo jedan pogodak u 270 minuta nogometa i to iz - jedanaesterca!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 16. veljača 2020. 10:06

S kojom momčadi koja ima barem dvije sezone u HNL-u Rijeka ima najslabiji skor? Pitanje nije teško, točan odgovor jest Gorica, a Rijeka je protiv momčadi Sergeja Jakirovića, otkad su prošle sezone ušli u ligu, osvojila samo tri od 18 mogućih bodova. Šest utakmica i samo jedna pobjeda, ukupno 17 posto osvojenih bodova... Iako uzorak utakmica nije velik, svakako je sugestivan, pogotovo kada se radi o utakmicama u Velikoj Gorici gdje su Bijeli u 270 minuta postigli samo jedan pogodak i to iz - jedanaesterca.

Što onda može napraviti Simon Rožman da taj trend preokrene naglavačke, a Rijeka popravi bodovni saldo s Goricom?

- Mislim da smo u pravoj formi, da smo našli kako želimo izgledati, ali znamo da ćemo s druge strane imati agresivnog suparnika i tako se mi moramo postaviti, inače nemamo velike izglede. Čeka nas jako agresivan suparnik, momčad koja osvoji, mislim, najviše drugih lopti u ligi i u tom smjeru je išla priprema - kaže Simon Rožman, trener Rijeke koja je na posljednje dvije utakmice znala kako odgovoriti agresiji suparnika.

Podrezat ću im krila

Sličan recept, za očekivati je, Bijeli će primijeniti i sutra.

- Vidjet ćemo u kojem će smjeru ići jer se sve vrlo brzo mijenja. Ne daje rezultat samo formacija nego i pristup, energija, agresija, momčadski duh koji smo imali i za koji smo nagrađeni. Ne bih ulazio u formacije, tražimo rješenja koja će biti najbolja za nas i u tom smjeru razmišljamo.

Rijeka, 261019.
Stadion Rujevica.
Nogometna utakmica, HNK Rijeka - HNK Gorica, HT 1. liga, 13. kolo.
Na fotografiji: Mirko Colak.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Pitanje je hoće li Gorica dozvoliti Rijeci da igra agresivno budući da su na tim gostovanjima domaćini “tukli” a Riječani gledali.

- Zato smo i analizirali kako su se dogodili ti porazi. Ja mogu najviše govoriti o utakmici koju sam vodio, znamo kako su se postavili i igrali, ali mislim da možemo odgovoriti tom načinu.

Dobar podatak za Riječane je što zbog isključenja protiv Dinama neće biti Suka kao glavnog pokretača osvajanja tih ničijih lopti koje je Rožman spominjao kao forte Gorice.

- Sigurno imaju alternativu za njega iako će im takav igrač nedostajati. Ima tu još kvalitete, Ndiaye, pa Lovrić kojem je svaki prekid opasan. Dovoljno smo saznali o njima, ali ponavljam, zanima me kako će moja momčad reagirati. Kemija je na treningu prava i ako uđu sa srcem u ovu utakmicu možemo napraviti nešto pozitivno.

Dojam je i da Rožmanovoj momčadi, pogotovo nekim igračima, i novi raspored daje puno više samopouzdanja.

- Samopouzdanje dođe s dobrim rezultatima, igrači se bolje osjećaju... Od prvog dana sam vidio da imaju veliku želju. Mladi smo, mislim da je ova momčad najmlađa zadnjih godina, prosjek je oko 23 godine. Kada si mlad možda nekad nedostaje kvaliteta, ali moraš imati energiju s kojom ćeš sakriti neke mane. Mislim da se tako ponašamo i svaka čast igračima kako su odigrali.

Posljednje dvije utakmice u promijenjenom sustavu igre Rijeka je pobijedila 1:0 i pritom suparniku dozvolila tek jedan udarac u okvir gola.

- Treći put 1:0? Odmah bih potpisao takav scenarij.

Posljednjih (tje)dana dosta se piše o Panduru i Štefulju, koji do sada nisu bili toliko medijski eksponirani, ali Rožman ističe da nije uopće upitno je li im slava udarila u glavu.

- Oko mladih igrača uvijek su prisutne oscilacije, a mi smo tu da im dajemo upute i usmjeravamo ih. Za sada su svi normalni, jer ću biti prvi koji će podrezati krila onome koji poleti. Imaju iskusne mentore pored sebe i tu smo da im pomažemo u svim stvarima koje su potrebne u karijeri pa za sada sve ide u normalnom planu - kaže Rožman.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 18:39