Brugge, 041110.Jan Breydel stadion, UEFA, Europska liga, grupa D, susret NK Dinamo i Club Brugge.Na slici: Dinamo pobjeda.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
MODRI SE PITAJU

'Nije valjda da nam deset bodova neće biti dosta za europsko proljeće?'

Posebno se zahvaljujem ovim navijačima koji su bili ovdje i tako nas lijepo bodrili. Vjerujem da smo ih razveselili pobjedom, kazao je suzdržani Zdravko Mamić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. studeni 2010. 01:13

Veselilo se i pjevalo u Dinamovoj svlačionici. Slavila se krasna pobjeda, jedino previše radosni nisu bili Calello i Sammir koji su morali na doping kontrolu. Natakali su se pivama i čajevima, ali nije pomagalo. Svi ostali već su davno izašli iz svlačionice a oni su još pola sata čekali kako bi uspjeli napuniti čašu s urinom.

Nakon pjesme vesela lica počela su izlaziti iz svlačionice. Milan Badelj je kazao:

- Najvažnije je to što smo pobijedili i način na koji smo pobjedili. U pravoj europskoj utakmici pokazali smo zrelost i došli do željenog trijumfa.

Ivan Kelava je stigao pred novinare širokog osmjeha:

- Bilo je teško, ali uspješno. Napokon sam nešto obranio, ali sam loše ispucavao. Ha, ha, ha. Najvažnije je, naravno, što smo trijumfirali, uzeli tri boda, iskoristili svu našu moć i sve njihove nedostatke. Između mene i obrane vlada sjajna kohezija, sada idemo pobijediti Villarreal. Ovo mi je jedna od najljepših pobjeda u karijeri!

Fatos Beqiraj žestoko se borio s obranom Club Bruggea, a po izlasku iz svlačionice je rekao:

- Bili smo iznimno zreli, odradili sve što je trener od nas tražio i slavimo veliku pobjedu.

Kapetan Igor Bišćan je kazao:

- U drugom dijelu bili smo mnogo bolji, iskoristili naše prilike, znali smo da će domaćin srljati. PAOK je sad sve zakomplicirao, ali sve je dalje u našim nogama. Nadam se da ćemo proći na proljeće.

Šime Vrsaljko izlazio je šepajući.

- Imam distorziju gležnja, nadam se da će uskoro biti sve u redu. Bit ću ja brzo na travnjaku. Ovo je za nas jedan prelijepi dan, dali smo svoj maksimum na travnjaku, pokazali smo da smo klapa i istinski se veselimo pobjedi. Sad je mala gužva na ljestvici, idemo dalje utakmicu po utakmicu. Ako ćemo igrati ovako, ako smo dobili Villarreal u Zagrebu, zašto ga ne bi dobili u Španjolskoj.

Junak utakmice Sammir konačno je nakon što su svi ostali igrači već skoro 40 minuta bili u autobusu, izašao s doping kontrole:

- Popio sam tri pive, konačno sam uspio. Nisam dopingiran, ha, ha, ha, smijao se Sammir.

U busu su ga svi čekali pa je morao brzo otići. Novinarima je ipak kazao:

- Kad sam postigao gol skoro sam zaplakao. U meni je bilo toliko emocija.

Sportski direktor Zoran Mamić već se na travnjaku veselio i grlio s velikim pobjednicima iz Belgije, a nama je sav sretan nakon ogleda govorio:

- Nije valjda da nam 10 bodova neće biti dosta za europsko proljeće? Ali ovog puta vjerujem u sudbinu, valjda će biti na našoj strani. Nadam se da će stadion Maksimir biti prepun protiv PAOK-a kad ćemo, po svemu sudeći, odlučivati o svojoj sudbini. Odlučuje međusobni susret, pa ćemo morati pobijediti Grke s dva pogotka razlike.

Sportski direktor dodao je i ovo:

- Prezadovoljan sam rezultatom i igrom u drugom poluvremenu. Pokazali smo da rezultati koje smo napravili u posljednje vrijeme nisu slučajni. Momčad ima glavu i rep, usprkos nekim manjim problemima koje smo imali u prvom poluvremenu, protivniku nismo dopustili da nam stvori neke šanse.

Znali smo da će se Brugge u drugom poluvremenu više otvoriti i da će nam se pružiti prilika za zabiti.

Njegov brat Zdravko želio je kazati još jednu rečenicu:

- Posebno se zahvaljujum ovim navijačima koji su bili ovdje i tako nas lijepo bodrili. Vjerujem da smo ih razveselili pobjedom.

Van der Heyden: Dinamo je zabio, mi nismo



Nogometaši zagrebačkog Dinama zadali su Club Bruggeu težak udarac 2-0 pobjedom u njihovom dvorištu u 4. kolu skupine D Europa lige i tako ih doveli na rub ispadanja...

Iako Club Brugge i dalje ima teoretske šanse za plasman dalje, puno bi se stvari u posljednja dva kola moralo posložiti da belgijski sastav, koji trenutno ima tek dva boda na kontu, prestigne PAOK i Dinamo, koji su skupili po sedam bodova.

- Ovo je za nas težak udarac. U prvom smo dijelu bili bolja momčad, imali smo bolje prilike i trebali smo iskoristiti barem jednu. U drugom dijelu se Dinamo pokazao u boljem svjetlu, bili su oštriji. Primili smo dva brza gola i iako smo se pokušavali vratiti, nismo uspjeli – kazao je branič belgijskog Club Bruggea Jeroen Simaeys (25).

- Razočarani smo, naravno. U prvom dijelu smo imali dvije dobre prilike i u europskim natjecanjima takve se prilike moraju iskoristiti. U drugom dijelu su nas pritisnuli, stajali su dublje na terenu i prijetili nam, a mi smo teško dolazili u prilike. Svi smo razočarani i razumijem frustraciju navijača, ali moramo se regrupirati jer nas čekaju teške utakmice – izjavio je nakon susreta je vratar Club Bruggea Geert De Vlieger.

- Oni su zabili, mi nismo. To je nogomet. Matematički i dalje možemo proći, ali nakon ovoga bit će to jako teško. Bili smo jako motivirani i željeli smo tri boda, a utakmicu protiv Dinama vidjeli smo kao veliku priliku. Moramo o svemu razgovarati u svlačionici – komentar je braniča belgijskg sastava Petera van der Heydena.

U Club Bruggeu nemaju vremena za predah. Već u nadjelju čeka ih derbi s Anderlechtom, aktualnim belgijskim prvakom, u sklopu 14. kola belgijskog prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 13:38