RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
RAZOČARAN? MA KAKVI!

‘Nikada nisam požalio zbog dolaska u Maksimir, siguran sam da ću jednog dana biti Dinamova ‘jedinica‘

Nije mogao do pozicije prvoga vratara modroga kluba pa je prihvatio posudbu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. rujan 2021. 20:43

Ispao je Ivan Nevistić svojevrsni gubitnik prijelaznog roka jer kad se pogleda njegov put teško je nešto drugačije zaključiti. Lani je sjajno branio u Europskoj ligi u dresu Rijeke, potpisao za Dinamo i ostao na posudbi na Rujevici, a onda došao u Maksimir i ostao u “predsoblju” te zadnjeg dana ovogodišnjeg mercata otišao na posudbu u Lokomotivu. Međutim, on ne razmišlja na taj način, Nevistić ne odaje dojam razočaranja ili, ne daj Bože, ljutnje.
- Tako je ispalo, poklopilo se. Čekalo se do zadnjeg dana hoće li možda otići Livaković, no on je ostao i svi smo se složili da je najbolje da odem na posudbu i Lokomotiva je ispala najbolja opcija - priča Nevistić nakon što se priključio Lokosima, baš je vozio prema Kajzerici na trening.

Ne znam za tu riječ

Nema, dakle, kod njega razočaranja zbog činjenice da u Dinamu sad nije mogao dobiti priliku?
- Ma kakvi, riječ razočaranje ne postoji u mojem rječniku. Sve sam dosad u životu postigao sam, svojim radom, i siguran sam da će mi se to vratiti. Kad sam dolazio u Dinamo svi su mislili da će Livaković otići, “jedinica” reprezentacije, golman koji ima iz sebe odličnu sezonu, ne jednu nego zadnje tri-četiri, odlično je branio na Euru. No, eto, transfer se nije dogodio, Livaković je u Dinamu, a ja sam otišao u Lokomotivu. Ne gledam na to kao na nešto negativno, nekad stvari ispadnu drugačije od planova, sad je na meni da nastavim raditi i napredovati, da dajem sve od sebe u Lokomotivi.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Doista mu se u godinu dana puno toga okrenulo, kao da se nalazi na nekom ringišpilu. Prvo iz Varaždina u Rijeku, gdje je briljirao u Europskoj ligi, spominjali su ga već u kontekstu reprezentacije, a onda je otišao u Dinamo i sad u Lokomotivu?
- Istina, baš se puno toga brzinski mijenja u mojoj karijeri, ali, kažem, ništa to ne smatram nekakvim razočaranjem ili nazadovanjem. Lokomotiva nije korak unazad, već prilika da ulovim kontinuitet, napredujem kroz utakmice. Mogao sam ostati u Maksimiru, čekati kako će se razvijati priča oko vratara, mogao sam biti golman Dinama bez minutaže, trenirati i ne braniti. Ali, uvijek je bolje, pogotovo vratarima, otići nekamo braniti jer samo kroz utakmice može se uloviti forma, sigurnost i samopouzdanje, to je uvijek bolja opcija nego ostati u klubu gdje ne braniš. Kad sam vidio da u Dinamu neću braniti pristao sam na posudbu i ne vidim u tome problem, ne mislim da mi karijera zbog toga ide u krivom smjeru. Naprotiv, vjerujem kako je to dobra odluka.
Znači, kad bi sad mogao vratiti vrijeme i ponovno odlučiti o dolasku u Dinamo s Rujevice, postupio bi jednako?
- Apsolutno, ne bih nikad tu odluku promijenio. Moja je želja i odluka bila da dođem u Dinamo, iza te odluke stojim.

Ostavljanje traga

Istina je da Dinamo ima u ovom trenutku puno odličnih vratara, osim Livakovića tu su i Zagorac i Horkaš, na vrata kuca i mladi Čavlina, koji je budućnost kluba. U takvoj situaciji sigurno nije lako izboriti se za minutažu?
- Slažem se, Dinamo stvarno ima odlične golmane, konkurencija je velika, ali tako je i na svim ostalim pozicijama. Nema straha za budućnost, tko god stane na vrata, to ne može biti loša odluka.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Neki znaju reći da treninzi u Dinamu znaju biti jači od nekih utakmica, jesu li onda i golmanski treninzi kvalitetniji od utakmica?
- Treninzi u tom društvu u Dinamu, gdje je i prvi golman reprezentacije, vrlo su poticajni i kvalitetni, naravno da sam neke stvari naučio, u nečemu još napredovao. No, kažem, utakmice su ipak utakmice, one su najveće iskustvo i najbolja škola. Ja to tako gledam i zato sam i otišao na posudbu, da bih se u Dinamo vratio kao još bolji vratar nego što sam otišao.
Znači, budući planovi i dalje su vezani za Dinamo? Jer, nije bilo malo igrača koji su došli u Maksimir, ali nisu nikad dobili priliku upisati službeni nastup, nego su otišli iz kluba i prije nego su se predstavili?
- Vjerujem da sa mnom to neće biti slučaj, moji su planovi u budućnosti stvarno vezani za Dinamo. Želim biti prvi golman Dinama, ostaviti trag u Maksimiru, zato sam došao. To mi je ambicija, a Lokomotiva je put koji će me, vjerujem, dovesti do toga.

Jamstvo? Nema toga...

Kad očekuje da bi se mogao vratiti u Dinamo?
- Ne znam, vidjet ćemo, sve će ovisiti o situaciji s Livakovićem. Postoji mogućnost da se i na zimu vratim ako Livaković ode, vidjet ćemo. Ali, sad ne razmišljam o tome, došao sam u Lokomotivu i sad je moj čitav fokus na Lokomotivi, da što kvalitetnije branim i pomognem klub u ostvarivanju ciljeva.
Ima li jamstvo da će braniti, s obzirom na to da je došao iz Dinama, ili ga čeka borba s Krševanom Santinijem, koji je dosad čvrsto držao “jedinicu”?
- Ma kakvo jamstvo, nema nigdje jamstva u nogometu. Čeka me borba, svjestan sam toga, ali čitav se život borim, uvijek sam se izborio, vjerujem da ću i sad uspjeti, nametnuti se radom na treningu i obranama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 07:41