ODLAZAK IZ ŠKOTSKE?

Nikica Jelavić na meti nekoliko premierligaša: 'Ako odem, volio bih u Liverpool!'

Piše: Jure BurićObjavljeno: 07. siječanj 2012. 18:01

U posljednje vrijeme hrvatski reprezentativni napadač i član Glasgow Rangersa Nikica Jelavić jedna je od glavnih tema kad je u pitanju prijelazni rok. Naime, nije tajna da najboljeg strijelca škotskog prvenstva i trenutačno najučinkovitijeg Bilićevog centarfora (12 golova u prvenstvu, 1 u Kupu i 1 u kvalifikacijama za Ligu prvaka) želi nekoliko klubova iz engleskog Premiershipa.

Moguće nove destinacije su Sunderland, Aston Villa, Liverpool, Queens Park Rangers, West Bromwich Albion... Koji bi od njih bio klub po vašem ukusu?

- Ja imam 26 godina i mislim još dugo igrati nogomet, što znači da mi je vrlo bitno gdje ću moći još igrački napredovati. Nije mi primarni cilj samo novac, iako je u cijeloj priči vrlo bitan. Ako ću mijenjati sredinu onda moram biti zadovoljan cjelokupnom ponudom, gdje je na prvom mjestu sportska perspektiva. Moram priznati i istaknuti da je Liverpool veliki klub, sa sjajnom tradicijom, igraju napadački nogomet što mi odgovara, stalno su u europskim kupovima... Međutim, to je samo odgovor na vaše pitanje, a to ne znači da ću tamo i preseliti.

Hrvatska je na EP-u u skupini C, sa Španjolskom, Italijom i Irskom?

- Mislim da će nam teže biti igrati s Irskom, s kojom otvaramo turnir, budući da će Trapattonijevi štićenici ići k’o Tatari, nego poslije protiv Italije i Španjolske. S njima se možemo i nadigravati. Prvi okršaji su redovito teški i neugodni. Moja želja je neka Španjolci ostanu favoriti skupine, a nama neka pripadne prvo mjesto.

ZAINTERESIRANI KLUBOVI

LIVERPOOL - trenutačno 6-plasirana momčad engleske Premier lige, 18 puta prvak Engleske

WEST BROMWICH - trenutačno 15-plasirana momčad Premier lige, jednom prvak Engleske

ASTON VILLA - trenutačno 13-plasirana momčad Premier lige, 7 puta prvak Engleske

SUNDERLAND - trenutačno 10-plasirana momčad Premier lige, 6 puta prvak Engleske

QPR - trenutačno 17-plasirana momčad engleske Premier lige, bez naslova prvaka

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 21:35