Srđan Vrančić/CROPIX
VATRENI U ROVINJU

NIKO KRANJČAR 'Španjolska i Italija nisu samo favoriti naše skupine, nego i cijelog EURA'

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 21. svibanj 2012. 17:50

Španjolska i Italija nisu samo favoriti naše skupine, nego i cijelog Eura, ali usprkos tom podatku mi nismo bez izgleda - rekao je Niko Kranjčar po dolasku u Rovinj gdje je hrvatska reprezentacija započela drugu fazu priprema za Europsko prvenstvo.

U Rovinju ‘vatreni’ ostaju do petka kada će skoknuti do Pule i odigrati prvu test-utakmicu s reprezentacijom Estonije. Finalno brušenje forme na rasporedu je od subote, 26. svibnja, u Bad Tatzmannsdorfu. Generalku će nacionalna momčad odraditi u Oslu, 2. lipnja, s reprezentacijom Norveške.

- Sve ovisi o našoj prvoj utakmici s Ircima. Pobjedom hvatamo dobar zalet za četvrtfinale. Ne znam kakva će biti moja uloga na tom putu nakon duge stanke. Želio bih igrati svaku utakmicu 90 minuta jer osjećam da se dobro oporavljam, no to su samo moje želje...

I Josip Šimunić vjeruje da je ključ uspjeha u dvoboju s Trapattonijevom Irskom. Vlasnik 93 nastupa za nacionalnu momčad uvjeren je da će obrana biti savršeno uštimana, iako je u rovinjski kamp stigao s lošim klupskim recenzijama.

- Neću razgovarati o Dinamu, ovdje smo zbog reprezentacije. Vjerujem da pobjedom na startu možemo doskočiti u četvrtfinale Eura i siguran sam da pritom neće biti problema s obranom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 12:25