Tomislav Kristo / Cropix
NE ZNA U KAKVOJ JE FORMI

Niko Kranjčar: Živim za ove akcije jer u Tottenhamu neću dobiti previše minuta

Niko Kranjčar živi za prestojeće reprezentativne utakmice, jer zbog oporavka Balea ne nada se ovog proljeća minutaži u klubu
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 22. ožujak 2011. 16:00

ČATEŽ - Kad neki igrač ima podjedaku minutažu u klubu i reprezentaciji - nije dobro. Niko Kranjčar (26) na to je već navikao i ponovno naglasio da mu se status u Tottenhamu do kraja godine neće promijeniti.

- Nakon što se oporavio Bale, nema šanse - kaže Kranjčar.

Naš ključni igrač u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ni sam ne zna u kakvoj je formi. Nakon prijateljske utakmice s Češkom prije 44 dana odigrao je 90 minuta protiv Sunderlanda i zabio za 2-1, 14 protiv Milana, te nedavno šest protiv Wolvesa.

- Forma? Valjda je dobra. Sretan sam da sam opet u okružju u kojem se osjećam ugodno, zapravo najbolje. Veselim se utakmici, svjestan sam da nam je vrlo bitna i uvjeren sam da će nas tri sljedeća nadmetanja, dvije Gruzije i Izrael doma, približiti našem cilju, izravnom plasmanu na Euro 2012.

Tek u utorak navečer u Čatežu je Bilić održao analizu DVD-a Gruzijaca, no naši ne bježe od uloge favorita, iako igrači još ne znaju sve detalje o suparniku:

- Očekujem da ćemo dominirati zbog veće individualne i kolektivne kvalitete i pobijediti.

Niko priznaje da ga je iznenadilo što su Gruzijci dočekali proljeće neporaženi...

- ...ali, činjenica je i da ih ne poznajem. Gledajući samo njihove prijašnje rezultate, svi su ih u Tbilisiju teško dobivali, no mi smo ipak apsolutni favoriti. Ne bi bilo zanimljivo, primjerice, uspoređivati pojedinačno naše i njihove igrače, bolji smo na svakoj poziciji. No, moramo se nametnuti svojom kvalitetom kako bismo to i dokazali.

Kranjčar će ponovno istrčati željan lopte, željan igre:

- Igranje za reprezentaciju i dosad mi je bilo najveći mogući motiv, ali stoji i činjenica da sam se ove sezone posebno palio na reprezentativne utakmice jer nisam imao minutažu u klubu. Valjda sam dostigao i neku zrelost kao igrač, otud i te konstantno dobre partije u reprezentaciji unatoč manjku klupskog kontinuiteta.

Linker
17. rujan 2024 07:46