Tel Aviv, 091010.Ramat-Gan Stadion.Kvalifikacijska nogometna utakmica grupe F izmedju Izraela i Hrvatske za Euro 2012 u Poljskoj i Ukrajini.Na slici: slavlje Kranjcara i Eduarda nakon gola.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
ŠTO ĆE BILIĆ REĆI?

Niko prvi priznao: Novinari su u pravu, od Klagenfurta nismo odigrali dobru utakmicu

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 26. listopad 2011. 12:18

Niko Kranjčar je uvijek stajao uspravno i imao ispravni gard. Za razliku od mnogih naših nogometaša, ne laže, ne skriva se, nije poltron ni licemjer. Iako će njegova istina vjerojatno zaboljeti i izbornika Bilića, intervjui Nike Kranjčara su britki i otvoreni, uvijek je spreman izaći na polemički poligon. Za razliku od mnogih nogometnih zvijezda, čiji su intervjui dosadni i bezlični.

Kada smo se razilazili, pitao sam ga za dodatne kvalifikacije i Tursku. Priznao je:

- Novinari su u pravu, od Klagenfurta 2008. godine nismo odigrali dobru utakmicu. I to je jedan od razloga da su izgledi za plasman na Europsko prvenstvo jedva 50-50.

Znam da se Slavenu Biliću neće dopasti te riječi, koje je izgovorio mladić čiji ego nisu mogli slomiti ni Zdravko Mamić ni navijači ni novinarska naklapanja o nepotizmu. Na žalost, u bitku s Turcima morat će bez Nike:

- Liječnici su mi prognozirali pauzu od šest tjedana, tako da je malo vjerojatno da ću igrati prije Božića. I to me strašno nervira, bojim se da se ozljeda ne zakomplicira i obnovi. No, suđeno mi je da moram biti strpljiv. Kao i mi s našom reprezentacijom.

Tottenham je vrlo dobar u ovoj sezoni?

- S Liverpoolom i Arsenalom borit ćemo se za četvrto mjesto, prve tri pozicije rezervirane su za City, United i Chelsea. Ali ove godine smo jako dobri, šteta što ne igramo Ligu prvaka…

Bit ćete još bolji kada Redknapp dovede Carlosa Teveza. Najavio je takvu mogućnost:

- Tevez je, ipak, preskup za nas, nismo baš toliko bogati…

Vratili smo se na Tursku:

- U ovom času je to najvažnija utakmica ove generacije, najvažnija i najteža, o njoj ovisi budućnost hrvatskog nogometa.

Nije rekao, ali je možda pomislio. “Luka, na tebi je red, ja sam neke utakmice riješio, sada ti imaš zadnju loptu…'

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 13:48