Dinamo 2
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PROBLEMI ZA TRENERA

NIKOLA JURČEVIĆ U PRIPREMI ZA RIJEKU MORAO JE 'ZAGRABITI' U DRUGU MOMČAD Netko od 'modrih Smogovaca' mogao bi u derbiju dobiti povijesnu priliku

DINAMO Trener Jurčević za derbi s Rijekom morat će posegnuti i za igračima Dinama II kako bi popunio iznimno prorijeđeni kadar
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. travanj 2018. 16:07

Znate kako ide špica legendarne serije “Smogovci”: “Oni su mali, ali su veliki. Odnosno, ono više nisu mali”... Upravo je nekoliko takvih “smogovaca” zadnjih dana na treningu Dinamove prve momčadi, neki od njih mogli bi doživjeti i vatreno krštenje već protiv Rijeke. Spletom okolnosti, kartona, ozljeda i općenito prorijeđenog kadra, Nikola Jurčević došao je u situaciju da i o njima mora razmišljati kao o starterima u derbiju protiv (još uvijek) aktualnog prvaka.

Dakle, Karlo Muhar, Neven Đurasek, Dominik Perković, Borna Miklić, Endri Cekici i Gabriel, to je ta šestorka koju je Jurčević “posudio” od Igora Jovićevića i Dinama II, u pripremi za utakmicu, da bi uopće išta mogao uigravati. A tko će od njih, i hoće li, upisati povijesne minute za prvu Dinamovu momčad u HNL-u, to ćemo vidjeti. Jedini od spomenutih koji su dosad imali tu čast jest Endri Cekici, svi ostali se nisu osladili tom privilegijom. Uhvatili smo jučer četvoricu potencijalnih debitanata, Gabriel nam je “pobjegao”, a i jezična barijera je problem kad su razgovori u pitanju. No, i ostala četvorica rekli su otprilike slične stvari, ako se prilika ukaže, oni će je objeručke prihvatiti.

Za to se živi

Neven Đurasek i Karlo Muhar možda su i najbliži debiju. Jer, najveći je “rusvaj” u veznoj liniji, nema Ademija, Doumbije, Mora, Fiolića. Nema Jurčević ni na papiru puno opcija za zamjene, kamoli kvalitativno.

- Moji izgledi možda jesu najveći, ali to ništa ne znači. Moram se nametnuti treneru i sve ću učiniti ovih nekoliko dana da to i učinim. Naravno, ako istrčim protiv Rijeke, postojat će trema, ali pozitivna, svjesni smo svi da nam ta utakmica, ili bilo koja u prvoj momčadi ove sezone može promijeniti karijeru - govori Neven Đurasek zadnji vezni, koji je na pripremama ove zime pokazao dosta dobrih stvari.

Možda i prvi zaslužuje šansu, a k tome i u Dinamu II proljetos igra dobro.

- Zadovoljan sam formom i igrama, nadam se da će se tako nastaviti.

Inače, podsjetimo Đuraseka se zimus dovodilo u vezu s Rijekom, međutim ostao je u Maksimiru i možda će baš protiv Rijeke dobiti svoju šansu života. S njim bi u vatru mogao i Karlo Muhar, još jedan vezni, defenzivnije struke, koji je bio na pripremama s prvom momčadi u Rovinju i Turskoj. Kao da je tadašnji trener Mario Cvitanović predviđao što bi se moglo dogoditi. Muhar, također, pršti od samopouzdanja.

- Prošao sam pripreme s prvom momčadi, svjestan sam svojih kvaliteta i nadam se da ću dobiti priliku. Vjerujem da u prvoj momčadi ima mjesta za mene - poručuje Muhar, koji bi na terenu mogao zamijeniti kapetana Ademija ili Malijca Doumbiju.

- Nemam još toliko iskustva kao oni, odlični su igrači i sretan sam što uopće mogu biti s njima na treningu. No, znam koliko vrijedim i nadam se da ću dobiti poneku priliku.

Borna Miklić treći je na ljestvici onih koji bi mogli već protiv Rijeke dobiti poneku minutu. Hodžić je ozlijeđen, Gavranović načet i pitanje je može li “odguliti” 90 minuta, tu bi Miklić mogao dočekati svoj trenutak slave. Uostalom, na Poljudu je bio na klupi, prvi put u životu i odmah u velikom derbiju.

- Dojmovi su odlični, to je ono za što se živi, zbog takvih trenutaka svatko od nas igra nogomet, biti dijelom takve utakmice i takvog ambijenta - emotivan je Miklić, koji također ne krije kako se nada da bi mogao do kraja sezone upisati i koju minutu za prvu momčad.

- Vidi se po ovim treninzima da je prva liga ipak razina više, nije isto kao u drugoj momčadi. Ali, spreman sam za taj iskorak, nadam se prilici, pogotovo ako naslov već bude osiguran.

Najmanji su izgledi za debijem Dominiku Perkoviću, jer pozicija mu je takva. Desni je bočni, a kad je zdrav Petar Stojanović, onda čvrsti i drži tu ulogu. Perković dosad i nije često trenirao s prvom momčadi, njemu je, kaže, već to napredak.

Dosad samo na TV-u

- Sretan sam što treniram s tim dečkima, a ambicije su mi da i ostanem ovdje. To su igrači koje sam dosad gledao na TV-u, sam mi je zaigrati s njima. Treninzi su pravi, brži nego što sam navikao, baš napredujem - reći će Perković.

Muharu su 22 godine, blizu je 22. rođendanu i Perković, Mikliću je 21 godina, Đuraseku 20, Cekici je zimus napunio 21, Gabriel 20. Hoće li nekome od njih utakmica protiv Rijeke, ili možda neka sljedeća, promijeniti život i karijeru? Nije nemoguće. Ako dobiju priliku i iskoriste je...

HNTV

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 19:19